duminică, 4 aprilie 2010

Iar am avut dreptate!

.Vineri, cca. 50 de persoane purtând cel puţin un obiect vestimentar de culoare violet, flyere anti-Băsescu etc., au efectuat o plimbare în preajma Pieţei Universităţii. Manifestări similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară, precum şi în Spania. Evenimentul s-a numit generic No Băsescu Day şi a beneficiat de o atenţie specială din partea forţelor de ordine ...

Participanţii la eveniment au fost, în general, bloggeri. Au fost câteva personalităţi publice care şi-au declarat susţinerea, dar nu s-au arătat la faţă, o slabă reflectare în media – asta dacă facem abstracţie de blogurile respective, şi cam atât.

După desfăşurarea evenimentului, media a venit cu un alt rând de relatări, pe măsura importanţei evenimentului. Adică mici. Comentariile, însă, au fost numeroase şi destul de „virile”, ceea ce arată că evenimentul nu a scăpat opiniei publice.
Reproduc mai jos câteva din aceste comentarii ale ştirii apărute pe Mediafax:

• Nae Ghirimea ieri, 19:52
@Radu Humor 03.04.2010 18:15
Adevar grait-ai "Aici din pacate din 3 postari , doua sunt cretine !" Numai ca din ultimele 3 eu le-am gasit cretine pe cele semnate "Radu Humor".
Spune-i lui Antonescu, ca strangea mai multi "participanti" daca aplica metodele Vanghelie "cu banuti si pachetele".

• one way ieri, 19:04
da.bilet doar dus spre tomberoanele lui shpringoana

• Radu Humor ieri, 18:25
Deocamdata a dat Syda peste Eba si alte cateva boli peste Traian .
Asa ca protestele nu fac decat sa grabeasca niste decizii a unor portocalii infocati, care deja se gandescin ce parte s-o apuce :mrgreen:

• Radu Humor ieri, 18:15
Vreau sa-i felicit pe cei care au avut curajul sa oarticipe!
Cred ca au fost inregistrati din "toate pozitiile".
De aceea au si fost atat de putini (era si vinerea mare), dar suntem cu siguranta mult mai multi decat isi inchipuie netrebnicii care ne conduc.
Aici din pacate din 3 postari , doua sunt cretine !

• Marco ieri, 18:04
Lumea alearga dupa cozonaci si alte cumparaturi. Ei stiu foarte bine ca pot sa protesteze cat doresc , ca nu se schimba nimic. Daca ala a vandut o flota si lumea l-a pus presedinte, de 2 ori, pentru ce sa mai protestezi ?

Ca Romania e o tara de retarzi condusa de niste smecheri care ii hamalesc precum doresc pe sclavii care ii voteaza, culmea, in ciuda tuturor hotziilor si batailor de joc.

Pentru ce sa protestezi ?

cu base inainte, syda presedinte !!!

• Nae Ghirimea ieri, 16:54
Scadere dramatica a numarului de ANTI. Mai daunazi erau 322, acu' au ramas abia 50 ridicoli.
Poate un anti-Voicu era mai corect si mai util, ca mai bine starpiim putregaiurile care ne-au adus atatea deservicii.

• astralro ieri, 16:53
ASTIA SUNT IDIOTII CARE URMARESC irealitatea si antenele . JALNIC.

• trage apa ieri, 15:56
dar nastase.... " şi susţinând că acest protest ar trebui urmat de proteste publice." ..... asta nu aduce a subminarii puterii de stat ?
poate scapam * de el cat mai repede. pacar ca e prea mare pentru dna si altele.

• VULPY ieri, 15:48
Dragi Protestatari!
Cred ca nu intelegeti absolut nimic din ce sa intampla in Romania.
Realegerea Presedintelui Basescu a fost sansa noastra. Cei care sunt contra-de fapt sunt contra modernizarii tarii.
Este posibil ca legile votate sa afecteze unele persoane,dar exista solutii pt.oricine.Interesant este ca se prefera emigrarea in strainatate dar nu si mutarea la "tara" unde agricultura are nevoie de INITIATIVA si FORTA DE MUNCA TANARA!
Sa ziceti MERCI ca Presefdintele este BASESCU !
VULPY

• Ana ieri, 15:48
In sfarsit misca cineva in front. E firav protestul dar e un inceput.

• gaby ieri, 14:01
Altcv mai bun de facut nu aveti? Mie scarba de actualul popor roman....

• @pensionar ieri, 12:45
cum iti asterni, asa dormi.. v-ati bucurat ca iesiti la pensie cu milioanele. v-a durut in cot ca tre' sa mai si munceasca cineva ca sa va luati pensiile. ilici si echipa de securisti au reusit sa tripleze numarul de pensionari in 10 ani in timp ce populatia tanara era in scadere.. emigrau ca sa scape de civilizarea prin mineriade. acum cine vreti sa mai munceasca pentru voi? basescu o fi de vina ca sunteti niste lipitori?

• Jojo ieri, 12:32
Stiti,pana la urma urmei ca este Basescu,Geoana sau oricare altul,noi tot fiii ploii ramanem.Comunismul a murit dar oamenii sunt aceiasi,la fel si spiritul.Pana cand generatiile nu se vor schimba,si nu vor veni la putere actualii tineri cu ideei in cap,tineri care nu isi doresc numai bani si case,tara asta nu se va schimba...so if you wear violet you don,t do important...doar aratati ca va pasa...dar oricare ar veni acum la putere,va fi la fel,se vor schimba doar grupurile de influenta!

• 50 ultrasi distrusi ieri, 11:56
sa nu ai altveva mai bun de facut???? ori ti ai pregatit hainele mov-violet de Pasti si ai zis sa ti le afisezi??? de asta nu merge bine tara asta...ca nu ne imbracam in mov sau violet.

• pensionar ieri, 10:58
Sun cu milioane dar nu se manifesta, ci se roaga in mintea lor, spre a spune NO BASESCU.Cel putin asta o simyt cand vine postasul cu ajutorul social , in loc de pensie dupa 40 ani muncit cinstit, care este echivalent a pretului de pachet de tigari fine a lui BASESCU.

• bogdan ieri, 10:40
la urmatoarea manifestare, "NO patriciu-Vantu-Felix day" aduceti si voi majorete,mici si bere si precis se aduna cateva mii de oameni pasnici.Daca se organizeaza linga Teatrul National nu uitati sa aduceti si almanaheee!

• atnef ieri, 10:05
Bravo si felicit initiativa voastra!

Si vreau sa mai felicit mamale care au oferit o educatie pe masura catorva comentatori de mai sus.

Zmeul se ridica mereu contra vantului, nu impreuna cu el.

• ciuma sudistă ieri, 09:26
Hi, hi, hi.. şi-au dat seama că lumea virtuală e o mare păcăliciune - o pierdere de timp atâta vreme cât ea nu slujeşte oamenilor, ţării, pământului şi că tot mai puţini fraieri îşi pierd timpul să consume elucubraţiile altora.. sau să socializeze pe net. Cam târziu. Preşedintele chiar îşi vede de treabă iar ei sunt sufocaţi de propria neputinţă de a mai învârti vorbe despre el. 50 de... care au dat dovadă de penibil în toată splendoarea lui. La muncă, dragilor !!!!!!!!!!!!!!

• @comentator ieri, 09:06
* (cu asta rimeaza) erau la Nastase, dar el a stat pe blog ca sa nu intregeasca imaginea penibilului.

• comentator ieri, 00:46
50 de rahati in ploaie fara *

• Victor ieri, 00:28
Pe când și o mișcare împotriva clasei politice?
Avem conducătorii și partidele pe care le merităm pentru că suntem mioritici, cârcotași, mahalagii și necivilizați.
Pe când o mișcare pentru normalitate, pentru aplicarea legilor, începând cu cei care parchează aiurea pt ca apoi să cerem aplicarea din ce în ce mai sus.

• John vineri, 23:52
Corect era:50 de p(sd-isti)ersoane au protestat
Iar au dat cu bata in balta;base sa isi vada de atributiile lui de presdinte(si isi face treaba)partidele de treburile lor (dar o tin in bla bla)adica:
1.PDL:dupa ce au castigat alegerile au inceput sa ii doara la trandafir si au uitat ca suntem in plina criza financiara
2. psd:se tine de moguliada(tipa si face diversiuni pe antene si irealitatea) vorbe si atat
3.PNL:pupa cei trei trandafiri de li s-au inrosit buzele
4.udmr:ii doare la autonomie

• nihil vineri, 22:05
Nihilismul este cea mai idioata filozofie. Daca vrei sa spui ceva, spune: eu sunt pentru ceva si il neg pe cutare. E dreptul oricui sa nu il vrea pe basescu dar atunci trebuie sa spuna si ce vrea de fapt. In plus, acum este presedinte si reprezinta Romania. Al Gore, in America, cand a pierdut la mustata alegerile, a spus: Bush e presedintele meu. Si cu asta s-au incheiat discutiile pt un mandat.

• Pro Basescu restul anului vineri, 21:58
50? Asa de multi? Sper ca erau veniti din toata tara! Bloggerul termopanelor nu si-a scos ouale la ciocnit?

• Amurgul violet al PSD vineri, 21:55
Sunt ultimele zvarcoliri ale acestui partid mafiot neo-comunist tzi-ga-nesc PSD
Auzi 50 de participanti !
S-a golit visteria PSD ! Au platit atata in campanie ca sa-l elimne pe Basescu....
ca au ajuns la fundul sacului....Astia-s platiti din buzunarul "baronilor', sau sunt "postacii" pe care-i tot vedem pe site-uri ! Oare cat timp o sa-i mai plateasca? Chiar si "marile miscari de strada" pe anuntate dePSD si PNL , s-au fasait, ca nu mai au destui bani sa mituiasca liderii sindicali !

• Andrei vineri, 21:49
Oare unde erati cand "ostenii" cu lampase ai lui Iliescu, Nastase & co. macelareau colegi de-ai vostri, in Piata Universitatii ?! Vai de capul si de ... blog-urile voastre ...

• sauron vineri, 21:27
niste *! Oare cine ii manipuleaza?

• radu vineri, 21:01
xl5 - Sunt de aceeasi parere.

• xl5 vineri, 20:58
...exista o vorba " pacat ca se nasc asemenea oameni" chiar nu am inteles aceasta manifestare si culmea nu sunt fan Basescu! Stupid ...cum spunea Brucan

Le-am lăsat pe toate, nu am modificat niciuna. Poate că, între timp au mai apărut, nu ştiu.
Ei, şi-acu mai are cineva ceva de spus ?

În afară de câteva postări răzleţe, toate celelalte sunt pro-Băsescu şi anti-No Băsescu Day. Unele puncte de vedere sunt mai radicale: comentator vorbeste de „50 de rahaţi în ploaie” – a fost, totuşi, o zi frumoasă, o splendidă zi de primăvară, fără niciun nor -, xl5 şi radu deplâng faptul că „se nasc asemenea oameni”, ciuma sudistă îi trimite „la muncă”, astralro pune „diagnosticul”: „ASTIA SUNT IDIOTII CARE URMARESC irealitatea si antenele”, iar VULPY pune punctul pe i: „Sa ziceti MERCI ca Presefdintele este BASESCU !

Atunci, dacă aşa trebuie: MERCI! MERCI, domnule Presefdinte BASESCU! Şi nu doar atât!

Domnule Presefdinte,

Vă scriu în numele unuia dintre idioţii care urmăresc irealitatea şi antenele. Sunt un rahat în ploaie, chiar şi când soarele străluceşte, chiar şi cuvântul preşefdinte îl scriu fără f – utu-i. Eu şi alţi idioţi de teapa mea nu va iubim aşa mult ... poate ... dar, aţi văzut că, până la urmă am zis MERCI!

Dom’ Băsescu, poporul ăsta chiar vă iubeşte! Vorbeam de 99,95%, asta a fost ieri, alaltăieri, azi vorbim de 150%, 200%, 500%. Dacă până şi eu v-am spus MERCI!

Aud veşti frumoase ... sunt mândru că sunt român, că aparţin poporului condus de dumneavoastră! MERCI, încă o dată. Nu se mai eliberează reţete compensate, nu se mai eliberează concedii medicale! Minunat, ce nevoie mai avem de aşa ceva? Trăim bine, nu?
Da, dar nu e destul! Vă rog eu, faceţi ceva, un impozit nou, o taxă nouă ... aşa nu se mai poate, vă iubim aşa de mult, suntem aşa de fericiţi! Daţi-ne, acolo, un motiv să fim mai normali, ne omoară fericirea fericirea asta! E urgent şi important ...

P.S. Am să-i dau un răspuns lui 50 de ultrasi distrusi ... si nu numai lui.

Domnule/doamnă 50 de ultrasi distrusi,
Lucrurile nu merg bine în ţara asta ... e părerea dumneavoastră şi eu sunt de acord cu ea. Şi e normal să fie aşa, fiindcă fiecare măsură economică şi socială îi afectează şi pe ciuruiţi şi pe ne-ciuruiţi, deopotrivă. Adică, atunci când mie, ca ciuruit, mi-a scăzut salariul, în urma aplicării legii salarizării unice, cu atâţia lei, credeţi că amicului meu, care are aceeaşi funcţie, aceeaşi vechime, aceeaşi poziţie etc, singura deosebire fiind că el a pus ştampila în alt dreptunghi, credeţi că lui i-a crescut salariul, sau cum? Nu, ceea ce mi s-a întamplat mie, i se întâmplă şi lui, identic, şi preţul acestei guvernări absurde este împărţit în mod egal între ciuruiţi şi ne-ciuruiţi. Şi totuşi există o deosebire, domnule/doamnă 50 de ultrasi distrusi. Dumneavoastră nu vă strigaţi în niciun fel nemulţumirea, iar atunci când o fac alţii şi pentru dumneavoastră, nu găsiţi altceva de făcut decât să-i ridiculizaţi, că sunt puţini, că sunt slabi, că sunt „distruşi” etc... Dacă aţi avea capacitatea să reflectaţi, v-aş zice s-o faceţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu