joi, 15 aprilie 2010

Sfaturi moka pentru candidaţii portocalii

Până la viitoarele alegeri mai sunt doi ani, dar timpul trece, oricum, destul de repede, mai ales atunci când eşti la putere, de aceea consider că pregătirea viitorilor candidaţi pedelişti ar trebui să înceapă neîntârziat. De aceea, consider că următoarele aspecte ar trebui avute în vedere de viitorii candidaţi pedelişti. Sunt nişte sfaturi foarte bune, şi mai ales, moka. Aşadar:

1. Folosirea corectă a cuvintelor „trebuie” şi „poate” transmite electoratului un mesaj subliminal de falsitate, incompetenţă, lipsă de spirit practic, preţiozitate, snobism şi dispreţ. În schimb, expresii precum „tre’să facem” sau „poa’să zică” merg la sufletul electoratului, creează impresia unei persoane oneste, hotărâte şi competente.

2. Dacă te hotărăşti să vorbeşti despre educaţie, nu uita că este un domeniu la care se pricepe toată lumea, dar nu interesează pe nimeni, aşa că mai bine lipsă. Dacă, totuşi, o faci, va trebui să-ţi asumi riscurile. Oricum, nu spune niciodată „profesor” sau „bacalaureat”, vei fi perceput imediat ca retrograd, perimat, antireformist, comunist. Nu folosi decât formele alternative „prof” şi „bac”.

3. Foloseşte cât mai frecvent cuvântul „care”, dar, reţine, nu după un cuvânt monosilabic: „de”, „pe”, „în”, „la” şi aşa mai departe. Spune „legile care avem nevoie”, „proiectele care le voi promova”, „valorile care cred” şi aşa mai departe. Nu te teme că nu vei fi înţeles, dimpotrivă, electoratul va aprecia concizia şi claritatea exprimării. Şi, reţine, a folosi, într-un astfel de context, un cuvânt nenecesar, înseamnă risipă, şi cine risipeşte o silabă e capabil de ticăloşii şi mai mari. Banul public nu trebuie risipit, el trebuie furat!

4. Cuvântul „deci” este expresia unei personalităţi bine conturate, a siguranţei de sine, a conştiinţei valorii proprii. Nu începe nicio propoziţie cu alt cuvânt!

5. Nu întreba niciodată electoratul, nimic. Tu eşti cel care trebuie să aibă toate răspunsurile, nu electoratul. Au întrebat unii: „trăiţi bine?” ... ştii care a fost rezultatul.

6. Fii dezinvolt şi nu ezita să foloseşti cuvinte „obscene”, „impure” sau „murdare”, ori de câte ori ai ocazia. Nu există cuvinte „decente” şi cuvinte „indecente”, există doar cuvinte sugestive sau mai puţin sugestive. Cuvintele aşa-zis indecente sunt foarte sugestive, deci nu ezita. Da, vor fi şi dintre aceia care vor „strâmba din nas” şi nu te vor vota, dar nu-ţi fă probleme: ăia sunt idioţii care votează întotdeauna cu partidele aflate sub pragul electoral. Politicienii de succes au o abilitate deosebită de a utiliza astfel de cuvinte, iar cel mai bun exemplu este chiar Traian Băsescu. Dacă ai o anumită reţinere sau stânjeneală, filmuleţul următor îşi va fi de mare folos:



7. Nu uita să-ţi alegi un imn electoral adecvat, aceasta însemnând trendy. Manelele sunt şi vor rămâne la modă, dar ultima tendinţă se referă la parteneriatul cu biserica (nu uita să vorbeşti despre asta). Următoarele melodii sunt foarte bune, dar, evident, trebuie „personalizate”, iar comenzile ar trebui date cât mai repede (e şi un număr de telefon acolo).

Succesuri!






Un comentariu:

  1. Nu trebuia sa oferi aceste sugestii. s-ar putea sa le fie utile. Daca nu cumva le-au si descoperit..
    Si eu..., care tocmai am postat un articol despre educatie si valori... Oare ce mi-a venit?

    RăspundețiȘtergere