miercuri, 12 mai 2010

Cifre pentru Băsescu

Obrăznicia locatarului de la Cotroceni nu cunoaşte limite.

Opoziţia poate veni cu orice propuneri, cu orice soluţii, acestea nu vor fi luate în considerare dintr-un motiv foarte simplu: nu sunt fundamentate pe cifre. În schimb, strategia Băsescului şi, implicit, a guvernului, este fundamentată pe cifre. Vai de mama ei fundamentare! Nenorociţii ăştia chiar vor să li se demonstreze că toate estimările şi toate predicţiile economice pe care le-au făcut s-au dovedit fantasmagorice şi lipsite de orice fundament? Ok, acest lucru se poate face oricând, oricând li se poate demonstra guvernanţilor portocalii şi tăticului lor că au minţit, că au dezinformat, şi nu doar din greşeală, ci cu intenţie, cu premeditare, cu rea-voinţă ... a remarcat şi Isărescu asta.

Băselu pretinde că a a calculat şi ... asta este. 25% cu 15%. Nu 24,99%, nici 25,01%, nu, 25% exact. Douăzeci şi cinci, virgulă zero zero! Mă, al dracu’ matematician. Când e vorba de nu ştiu ce cheltuială publică, acolo nu mai e aşa de strict. Se poate cu atâţia bani, dar şi cu de două sau de zece ori mai mulţi, că mai sunt şi pierderi neplanificate. Cât costă autostrada transilvană?... şi tot nu se face nimic.

Problema este că portocalii sunt atât de tâmpiţi încât nu pot, pur şi simplu, acest lucru. Ei nu au aceleaşi instrumente de percepţie ale realităţii pe care le avem toţi ceilalţi, ei văd doar ce vor ei şi ce le spune Băselu. Dar, trebuie forţaţi să vadă adevărul, dacă nu de bună voie, atunci prin constrângere, altă soluţie nu este.

Pentru ce, mai nou, Băsescului îi plac cifrele, să-i dăm cifre. Cifre banale şi ultracunoscute, şi pe care să le poată pricepe şi lobotomizaţii care încă mai susţin că Băselu e onest. Ia, luaţi de colea:

1. Demisia în 5 minute.
2. 40% diagnostice greşite puse de medicii români.
3. 99% manelişti.
4. 50% mărire salarială pentru profesori.
5. 20% homosexuali.

Mai vreţi? Am o căruţă de cifre, nu asta e problema. Problema este că nu cunosc nicio cifră avansată de portocaliii ăştia care să se fi dovedit a fi exactă. Niciuna! Numai praf în ochi! Păi până când?

Şi pentru că tot vrea jupânul cifre, i-aş reaminti eu o cifră: 7,62.

2 comentarii: