joi, 3 iunie 2010

Roberta se hotărăşte să (nu) moară

... şi îi sfătuieşte şi pe alţi pedelici să n-o facă.

Adică să NU voteze împotriva moţiunilor de cenzură pe care le va introduce opoziţia. Cum vine asta?

Guvernul Boc, bravul guvern Boc doreşte adoptarea a două legi de o importanţă crucială pentru ţară. Două legi care vor scoate, zice-se, ţara din căcatul în care a băgat-o ... cine a băgat-o? Mă rog, asta nu mai contează acum ...
Da, dar în vremea asta ce face nenorocita aia de opoziţie?

Opoziţia din alte ţări „a venit lângă cei de la guvernare şi a stat să găsească soluţii" – aşa ne spune Anastase. Superb şi de-a dreptul înduioşător! Numai la noi, bestiile alea din opoziţie urmăresc să dărâme iarăşi guvernul, în loc să colaboreze cu el! Cum, nu ştiaţi? Rolul opoziţiei, într-un stat cu adevărat democrat-liberal este să „stea lângă cei de la guvernare” ... nu se precizează în ce poziţie. Da’, aşa-i la noi! N-ai cu cine!
Da’ cum dracu’ ar vrea madam Anastase să facă opoziţia trebuşoara asta? Păi, mă gândesc eu, paregzamplu, acum, n-ar fi frumos, oare, ca parlamentarii PNL şi PSD să vină cu biluţele la vedere, alea de vot, fireşte, şi să voteze PENTRU guvernul Boc? Şi să zică aşa: „Votăm pentru acest guvern responsabil, singurul în stare să scoată ţara din criză, pentru preşedintele Băselu care NU NE MINTE ... a spus-o şi Guţă ...” etc., etc. Ba, ar fi foarte frumos ... Dar ... dar ce face, oare PDL? N-ar trebui, oare, în aceste condiţii, ca parlamentarii PDL să arate cum se face trebuşoara asta? Nu, zice madam Anastase, fiindcă ăsta ar fi un „gest politic sinucigaş”.

Aoleu? S-a hotărât pitibokul să se sinucidă de dragul lui Băşilă, ca Romeo de dragul Julietei? Ce frumos, ce romantic! Da’ madam Anastase, nu, nu şi nu. Ea nu vrea să se sinucidă! În schimb, ar dori să o facă opoziţia!

Femeia asta pare a nu şti că excesul de inteligenţă dăunează grav frumuseţii. Păi, măi fata tatii, cum dracu’ ai vrea tu să vină opoziţia alături de guvern, când nici măcar puterea nu o mai face? Şi cum s-o mai facă, dacă până şi-o proastă ca tine s-a prins de faptul că Bok nu e altceva decât o marionetă jalnică, atât de jalnică încât e în stare şi de o sinucidere, numai să fie lăsată să mai joace cinci minute Comedia Erorilor ... ce erori, dom’le, astea-s erori? La dumneata genocidul se numeşte „eroare”?

Foarte bine, doamna Roberta. Lasă-l pe Bok să se sinucidă cat vrea, că de aia-i mic, şi urât, şi cu ouă sparte-n cap! Da’ mata, nu ... la ce se mai uită Băşilă atunci!


UPDATE: Pe boul ăsta chiar că nu-l mai interesează consecinţele gândirii cu premeditare. Ia uitaţi-vă ce barbă are!

Păi, mă Lăbăroiule, vrei să zici că s-a răzgândit tac’tu ăla de-l conseiezi tu? Adică, dacă pică Bok, o să zică Băselu: domnilor din opoziţie, ia ziceţi, care ar fi mai bun? Johannis, sau Ponta, sau Antonescu, sau Năstase, sau Tăriceanu, sau cine vreţi voi, pă cine ziceţi, pă ăla îl pun premier? Dom’ Lăbăreanu, dacă mata eşti tâmpit, să nu crezi că toţi suntem la fel. Acu, dacă ziceai ceva în genul: dacă pică Boc, propunerea domnului preşedinte va fi Marcel Hoară, te credeam ... pe bune.
Da’ aşa, nu. Nu pot.

2 comentarii:

  1. Nu cred ca asemenea ironii mai ales in fata partidului aflat la guvernare, isi au rostul intr-un context de criza mondiala

    RăspundețiȘtergere
  2. Da? Dar ce are rost "intr-un context de criza mondiala"?
    Constitutia, democratia au rost?
    In alta ordine de idei ... pentru mine au rost. Si injuraturile au rost. Si arderea pozelor, de asemenea, toate au rost.

    RăspundețiȘtergere