duminică, 20 iunie 2010

Ştiri noi de pe strada mea (2)

Alin Popoviciu e deputatul colegiului meu şi prototipul perfect al idiotului de partid. Tărtăcuţa sa e atât e strâmtă încât, în ea, nu încap două idei în acelaşi timp. Şi, dacă încap, se bat cap în cap. Mai rău este că individual, fiind idiot, nu poate concepe că alţii sunt puţintel diferiţi. Şi asta din cauză că, după cum spuneam, în creieraşul lui nu-i loc decât pentru o singură idee. Una şi bună, că doar e idea pedeleului. Omu’ nu poate să-si dea seama că idea aia a lui nu se prea brodeşte cu realitatea. Pentru că asta ar fi, deja, a doua idee, şi n-are loc. De aia, când vorbeşte despre ceva, domnu’ Popoviciu merge drept înainte ca rusu’. Că drumul lui Popoviciu trece întotdeauna prin mirişti şi smidai, n-are nicio importanţă. Zău, în partidul portocaliu, care duce lipsă cronică de competenţă, de onestitate, de bun-simţ, dar niciodată de prostie, obtuzitate, lichelism, tembelism în fază acută şi alte asemenea, cu greu poti găsi un specimen de talia lui Popoviciu. Urmăriţi-l cu atenţie la televizor şi îmi veţi da dreptate.

Recent, dom’ deputat a mai comis-o o dată. Plimbându-se el prin pieţe, vorbi cu vreo şase mii de alegători! Şi ce-i spuseră lui aceşti alegători, mulţi dintre ei pensionari, bugetari etc.? Păi ce să-i spună alta decât că sunt de acord cu reducerile, sau, mă rog, măcar că le înţeleg. Aşa , eu ce să înţeleg de-aici? Că le plac reducerile, nu? Că dacă nu le-ar plăcea, n-ar fi de acord cu ele, nu le-ar înţelege…

Aşa … Şi, în ziua următoare, iese Popoviciu şi zice că guvernul pregăteşte nişte surprize pentru pensionari. Plăcute, zice el …

Oare ce-o fi vrut să zică? Adică, dacă înţelegi reducerile, şi eşti de-acord cu ele, rezultă că înţelegi şi o eventuală „creştere” sau „compensare” sau altceva? Nu prea mi se pare. Şi ce rost are să reduci dacă pe urmă creşti? Aşa că „plăcutul” domnului Popoviciu se referă, probabil, tot la vreo „ţeapă” ... după cum ne-au obişnuit hahalerele portocalii.

Ca să nu-mi obosesc prea mult degeţelele, ia uitaţi ce scrie Dragoş Boţa, ziarist de investigaţii, despre acelaşi Alin Popoviciu:
S-a remarcat pentru modul exemplar în care şi-a îndeplinit misiunea de paj. De paj al preşedintelui PD-L Timiş Constantin Ostaficiuc. Atât de util a fost la împărţitul abonamentelor de la stadionul Dan Păltinişanu că, în loc de Alin Popoviciu, lumea-l ştia de Alin “Policard”. Ajuns deputat într-un colegiu portocaliu, Popoviciu şi-a descoperit o nouă vocaţie. De a trăncăni în numele partidului pe la televizor. S-a remarcat când cu scandalul Ridzi. Înverşunarea cu care a apărat cauza pierdută a ministresei de la Tineret şi Sport l-au propulsat în echipa de zgomot şi fum portocaliu. Metoda aplicată e simplă – agresivitate la liber şi tâmpenii spuse tare şi categoric de parcă ar fi învăţăturile lui Schoppenhaeur. Cel puţin. Când nu-i iasă mai aruncă pe piaţă o vrăjeala ca legea vrăjitoriei. Şi timpul de antenă-i ca şi asigurat.

La ultima ieşire televizată, a început să prostească poporul cu plimbările sale prin piaţa populată cu mii de alegători înţelegători. Care, bine-nşeles, aprobă măsurile vizionarului Boc. Cum care piaţă? Piaţa minune din colegiul său. Cea de la Lovrin, care a stabilit culmea licitaţiei în României. A fost gata înainte ca să se stabilească oficial cine ar trebui să o construiască. Adevărul e că piaţa de la Lovrin defineşte exemplar guvernarea portocalie. Este modelul perfect despre cum se fură statul în interesul partidului stat. Dar Popoviciu n-a suflat vreun cuvânt despre asta. Şi nici despre cum se jefuieşte statul plătind chirii derizorii pentru spaţii ultracentrale, cu aceiaşi voluptate cu care înfuleci o savarină sau un langoş. De la caz la caz.

În loc de concluzie. Cine este Alin Popoviciu? ” Un produs al preşedintelui Ostaficiuc” (autocaracterizare în faţa colegilor care l-au ales, de curând, prim-vicepreşedinte al PD-L Timiş). Cine este Constantin Ostaficiuc? Un brand al politicii locale care vinde ziarele pentru că au poze cu el pe prima pagină (autocaracterizare făcută într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Timiş).
Dacă nu v-aţi săturat de gogoşi ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu