marți, 1 iunie 2010

Un gest patetic al unui gunoier slinos

În nemărginita sa înţelepciune, Băşilă han a identificat încă o cauză pentru care guvernarea pinguinului portocaliu nu este tocmai ceea ce s-ar numi un success, şi anume faptul că mulţi demnitari ai acestui partid derulează diverse afaceri private cu statul! Într-adevăr, o descoperire genială! Ca de obicei, dacă n-ar fi pus Băşilă degetul pe rană, nimeni nu şi-ar fid at seama de asta.
Ca o vajnică trompetă prezidenţială ce se află, doamna Nutzy zisă a lu’ Cocoş a cerut în şedinţa Biroului Politic al PDL ca toţi colegii săi de partid care ocupă funcţii publice şi derulează afaceri cu statul, să opteze între cele două activităţi. De asemeni, madam a cerut chiar şi celor care sunt simpli acţionari la firme care au contracte cu statul să renunţe la aceste contracte! În modestia care o caracterizează, doamna Udrea a uitat nu numai să se dea pe sine ca exemplu de bună purtare, dar nici nu a precizat cum un acţionar oarecare, de, să zicem, 1%, ar putea determina firma să renunţe la un contract ultra-bănos.

Ok, asta a fost. Cum nimeni altcineva nu s-a simţit, ce-a zis gunoierul şef Silvius Honorius Prigonius Imperator Maximus? A zis: ia să dau eu un exemplu personal. Şi şi-a dat demisia. De la partid.

Mare brânză! Pe cine crede stăpânul gunoaielor că prosteşte? Adică s-a înţărcat de la robinetul banului public? Nici vorbă. Contractele cu statul merg mai abitir ca oricând. A renunţat, oare, la „coledzi”? Nu, nici vorbă. Da’ la ce a renunţat Prigoană? La calitatea de „membru” PDL ... „calitate” care, dacă nu ar fi compensată en gros cu tot felul de avantagii, ar fi imediat denunţată ca „defect” de mai toţi cei care îşi zic (încă) pedelici. Aşa că, de fapt, Prigoană nu a renunţat la nimic.

Fireşte, gestul a fost imediat apreciat de madam Nutzy, care l-a catalogat ca „cinstit”. Fireşte, ce poate fi mai cinstit să renunţi la orice din ce nu e al tău (salarii, pensii, indemnizaţii etc.) dar la nimic din ceea ce îţi aparţine?

De obicei, când vine vorba de „cinste”, ne gândim şi la „noroc”. Se şi zice: „Hai noroc!”. Asta le urez şi eu tuturor pedelicilor, în frunte cu han Băşilă, Bok cel Mic, Prostilă aka Vlădescu, Şeytan-ogu, BVB şi câţi se vor mai fi aflând pe la ospăţ. Fiindcă vor avea mare nevoie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu