joi, 10 februarie 2011

Da’ oare dom’ Vlaston ştie?

Citiţi şi vă minunaţi:
PDL s-a născut, a trăit şi trăieşte în păcatul originar: dai banu’ la partid, primeşti apoi contracte şi funcţii publice. „Ai noştri”, lipitori de afişe sau nu, trebuie să beneficieze de faptul ca am ajuns la putere. Asta-i logica strâmbă a jocului politic dâmboviţean.
...
(...) USL va câştiga en fanfare. Iar din cele 18 procente pe care se laudă PDL ca le are se va alege praful.
...
PDL se află pe muchie de cuţit. Doar un miracol îl poate salva de la prăbuşirea finala. De la autodevorare.
...
PDL este în corzi. Zilele acestea s-au întâmplat evenimente care aruncă o lumină nefastă asupra unei zone în care PDL susţinea că este mult deasupra celorlalte partide: lupta anticorupţie.

In privinţa acţiunilor din vămile româneşti, PDL trebuie să explice cum de a asistat pasiv la toate informaţiile care veneau din această zona de maximă evaziune fiscală, cand şefii vămilor, de la nivele medii până la cel mai înalt erau numiţi de PDL. Cu atât mai mult cu cât ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu, declara într-un document intern, în iulie 2010:

„Se constată acordarea preferenţială a unor stimulente, conditionată de returnarea unei parţi a acestora către conducerea instituţiilor şi distribuirea lor ulterioară în sistem piramidal.”
...
Au ajuns banii, proveniţi din aceste adevărate fabrici de bani ilegali, la înalte persoane din partid, guvern sau direct în pusculiţa de partid, pentru viitoarele campanii electorale?
...
A doua mare problemă, cât casa, este zidul făcut in jurul deputatului Dan Păsat, pentru ca acesta sa nu fie, eventual, arestat de DNA.

Cine este autorul acestor rânduri (pe care mi-am permis să le modific, în sensul că le-am adăugat diacritice – nu suport persoanele care mutilează limba română, scriind fără diacritice)?

La prima vedere, am putea crede că e un USLaş devotat, un duşman şi un critic acerb al regimului Băsescu-Boc. Ei bine, nu e aşa, e vorba de una din cele mai dezgustătoare vuvuzele portocalii, şi anume Ştefan Vlaston.

Eu am susţinut de mult că PDL va crăpa cât de curând. (Partidul Democrat Liberal a ajuns la apogeul dezvoltării sale. De aici încolo, tot ceea ce îl aşteaptă este bătrâneţea, o bătrâneţe chinuită, mizerabilă, cu accente de demenţă senilă). Era, de altfel, absolut evident pentru orice observator cât de cât atent la scena politică, si nu îmi fac niciun merit că am prezis asta. Acum, însă, la această concluzie au ajuns şi capii acestui imens grup infracţional numit PDL, care au luat şi o decizie „strategică”, si anume desfiinţarea PDL, în cel mai scurt timp posibil şi cu cea mai mare mediatizare posibilă, urmând ca din aceste „chinuri” ale distrugerii şi prefacerii, să se întrupeze un „nou” partid, cu oameni „noi”, lipsiţi de „păcate”, care să ducă mai departe stindardul luptei anticorupţie, cu ajutorul căruia a ajuns PDL în fruntea bucatelor.

De unde ştiu? Nu ştiu, observ doar. Şi presupun. Mă uit, de exemplu, la scandalul vămilor. E clar că nu e vorba decât de o răfuială în interiorul acestei imense structuri mafiote numite PDL. Altfel, ancheta şi pedepsele ar trebui să continue mult-mult mai sus. Şi nu cred că se va întâmpla acest lucru.

Conform acestui plan, oameni „nepătaţi”, gen acest Ştefan Baston Vlaston, Monica Macovei, şi alţii ca ei, se vor manifesta din ce în ce mai isteric, vor sări la „beregata” partidului, vor denunţa corupţia care domneşte în el, vor acumula un mare capital de simpatie şi, în final, vor purcede la înfiinţarea „Albei ca Zăpada”.

(Uitaţi, de exemplu, ce scrie acest individ: „Dacă nu Monica, atunci când? Dacă nu acum, atunci cine?”. Pare o glumă (proastă), dar nu e.)

Ok, am închis paranteza.

Nu ştiu dacă există o strategie clară de desfiinţare a PDL. Probabil că există un număr oarecare de „intangibili” care nu pot fi atacaţi decât, eventual, pentru a atrage atenţia asupra „purităţii” lor, în raport cu „corupţii” care trebuie trecuţi în stand-by. Cred, aşadar, în existenţa a două liste, una a „curaţilor”, şi cealaltă a „corupţilor”.

Pe care dintre ele se află numele lui Funeriu?

La o primă vedere, aş zice că pe aceea a curaţilor. Trebuie să îndeplineşti anumite condiţii ca să poţi figura pe această listă. Una din ele ar fi aceea a vechimii în partid, fiindcă dacă eşti prea vechi, se cheamă că ai mai avut ocazia să lupţi cu balaurul corupţiei, şi ai dat chix, deci, nu prea eşti eligibil pentru noua cruciadă. Dar, Funeriu nu e prea vechi în partid. În plus, beneficiază şi de aura asta de „om de ştiinţă” cu priză la prostimea neşcolarizată ... mă rog.

(Tot mi-am propus să scriu despre această „calitate” a lui Funeriu, de „om de ştiinţă”, şi nu am apucat. Foarte-foarte pe scurt: oamenii de ştiinţă scriu cărţi, nu legi idioate, cum este LEN. Apoi, oamenii de ştiinţă sunt creatori, nu distrugători, nu închid şcoli, nu concediază profesori şi răscolesc căcatul numai în scopuri strict ştiinţifice. Şi, oamenii de ştiinţă „adevăraţi” lucrează pe salarii „adevărate”, mult mai mari decât cel al ministrului educaţiei din România. Ceea ce face Funeriu e muncă de conţopist idiot, nu de om de ştiinţă. Poate asta să fie şi explicaţia pentru care domnul Funeriu refuză, pur şi simplu, să-şi echivaleze studiile făcute în străinătate: pentru a desfiinţa o şcoală nu e nevoie de mai mult de 11 clase. Funeriu nu e, în niciun caz, un „om de ştiinţă”, e doar un IDIOT JALNIC.)

Dar, surpriză ... se poate să nu fie aşa. Fiindcă, iată ce scrie această ordonanţă slinoasă numită Pampon Vlaston:
Este totuşi ciudat ca un OM să reglementeze „peste” o lege organică. În plus, pluteşte în aer întrebarea cum de n-a fost în stare aparatul ministerial de sute de persoane să elaboreze într-o luna cele mai importante metodologii care se aplică încă de la început. Să fie vorba de un sabotaj la adresa ministrului Funeriu?

Acu’, sincer, nu îmi dau seama dacă îl critică sau îl „tămâiază”, fiindcă nu e chiar aşa ... dur, ci, mai degrabă, „patetic”.

Da’ câteva cuvinte tot aş vrea să spun.

În primul rând, nu e deloc „ciudat”, e chiar „normal” pentru funcţionar PDList să lucreze „peste” lege. Ce lege, dom’le, care lege? Păi nu tot Funeriu a făcut-o? Şi organică ... da, chiar „ecologică”. Ce, nu a fost „obţinută” prin „asomare”. E clar, e pe acquisul comunitar, e beton, ce mai.

Mie nu mi se pare nimic ciudat în lucrarea „peste lege” a domnului Funeriu. Dar, mi se pare că e ILEGAL ... în măsura în care acest cuvânt mai are vreo semnificaţie, acum, aici.

Şi, apoi, cum de n-a fost în stare aparatul ministerial să facă ... nu-ştiu-ce? Ce să facă, domnule Vlaston? Ce a făcut, până acum, acest „aparat ministerial”? Concret, a făcut ceva până acum? Da’ aparatul ăsta e acolo ca să facă ceva, sau pentru că nişte oameni trebuie să aibă nişte slujbe?

Iar chestia cu sabotajul ... s-o lăsăm baltă. Am văzut-o eu pe tanti Badea cum se străduia să-i sufle lecţia onranjgutanului retardat, iar ăla, nu, şi nu, şi nu.

Nu, nimeni nu vrea să-l saboteze pe Funeriu. Pur şi simplu, omul nu poate, ce-i atâta de greu de înţeles? Nu poate. Nu-i făcut să fie ministru, doar e „om de stiinţă”, nu? Asta e.

Şi-acu’ stau şi mă întreb: ce-o fi vrut, oare, să ne spună dom’ Vlaston despre Funeriu? De bine sau de rău? Da’ oare dom’ Vlaston ştie? Aceasta-i întrebarea.

5 comentarii:

  1. Cheia e la chestia cu ''sabotajul''. Vlaston vrea sa spuna ca Funeriu e bun, dar il saboteaza aia de prin minister. Dupa cum basescu era bun primar, dar il sabota Consiliul General. Nimic nou sub soare.

    RăspundețiȘtergere
  2. E o mica deosebire, totusi. Pe "aia din consiliul capitalei" ii trimisesera acolo oamenii, iar basescu nu-i putea trimite la plimbare. Dar, pe "aia din minister" i-a angajat chiar funeriu.
    E ca la vami, cine i-a angajat pe sefii de acolo?

    RăspundețiȘtergere
  3. nicu ala e un alter-ego al lui Viorel P@dina, stilul valmasist il caracterizeaza...un optzecist fara opera, azi avocat fara procese (un nick pe care il uzeaza este avp adica avocat viorel p@dina).

    Cica a scos un manifest anticomunist, l-a persecutata secu'...dupa care a luat un premiu sub ceasca care ii garanta aparitia unei carti ;) la Cartea Romaneasca. Dupa care a dat in judecata statu'ca nu voia sa o publice :)

    are o gramada de bloguri pe care le asuma sau nu ...dar el traieste din propaganda, sireacu'. si e platit la posturi...de aia si-a facut mai multe bloguri...unu' promacovei, altu proboc...insa e un fir rosu in toate, base are direptate!

    Omu' nu e cu toate tiglele pe casa...macar sa nu il bagam in seama ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @domnu' cu castelu'
    se poa' ca un domn cu asa o buna educatzie sa ma faca individ?
    oi fi io un individ din multzimea de indiguvizi car' alcatuiesc romunia pro_funda, da', totusi, nu se face!
    argumentatzi'va opiniile d-voastra politice, rogu'va, cu ce, si cu cine, doritzi d-voastra, lasindu'ma, daca se poa', pe mine cu glumele mele proaste (nici n'am pretins altceva!)!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim

    Nu am vazut postul matale decat cu mare intarziere. niku nu este avp, avp a fost un adevarat dizident care a suferit pe vremea lui ceasca. Ce a ajuns azi este doar un mare pacat datorat pe de o parte societatii romanesti careia i s-a "rupt" de adevaratii dizidenti in timp ce asa zisii "rezistenti prin cultura" au primit toate meritele, onorurile si "afacerile" si pe de alta parte propriei sale evolutii. Nu poti fi "dizident" perpetuu si asta nu intelege el.
    Merite de dizidenta si recunoastere si respect merita 100% chit ca si-ar dori ca astea sa vina ca o "axioma".

    RăspundețiȘtergere