joi, 15 septembrie 2011

Ce mai pregăteşte MECTS


Cu Afganistanu’ cam aşa stă treaba: s-au chinuit englezii să-I toace, dar s-au chinuit degeaba. Apoi, au încercat ruşii, dar şi-au luat-o de nu s-au văzut. De-acolo li s-a tras, într-o oarecare măsură, şi destrămarea. Apoi, şi-au băgat şi americanii boticul. Şi cu ce s-au ales? Cu o grămadă de soldaţi morţi, cu alţii care au luat-o razna … asta ca să nu mai vorbim de „aliaţi”. Au încercat cu de toate ... cum să-i lichideze pe ăia? Pe bin Laden l-au căutat 10 ani, şi cand l-au găsit, n-au avut ce să arate, cică l-au dat la rechini.

Ideea e că nu se poate. Afganii ăia nu sunt oameni. Cu ei nu poţi să discuţi aşa, omeneşte: fă, frate, şi tu, o afacere, că tot e bulă imobiliară. Ia şi tu un credit ipotecar şi trage-ţi o viluţă de să moară toţi duşmanii. Aiurea, ăia stau prin peşteri, şi n-au nicio treabă cu facturile la apă caldă. Naşpa ţară, naşpa popor. Nu vor să intre „în rândul lumii”, nu vor să se „civilizeze”. Că, la urma-urmei, asta înseamnă „civilizaţia”: să ai cât mai multe credite – şi la ţări e la fel. Cu cât ai mai multe datorii, cu atât eşti mai cool, ăsta-i trendu’. Da’ afganii, nu şi nu.

Ce dracu’ să le faci şi la ăştia? Dai în ei cu bomba, nici nu le pasă. Te duci peste ei cu tancu’, ei cred că ai venit cu ajutoare. Poţi să dai cu ce vrei, cu târnăcopul, cu dinamita, cu kalaşnicovul, cu laserul, cu avionu’ invizibil, cu ce vrei, nici nu bagă de seamă. Cu ce să le mai dai?

Ei, cu ce? Cu niscaiva „specialişti” şcoliţi în România. Dacă-s trecuţi şi pe la şcoala de vară a PDL-ului, problema e rezolvată. Ce, există ceva care să le reziste?

Un comentariu:

  1. Cu alte cuvinte, dacă nici cu cianură nu merge, folosiţi cu încredere "specialiştii români".

    RăspundețiȘtergere