miercuri, 5 octombrie 2011

Decizia

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII PESAC
JUDEŢUL TIMIŞ
TEL/FAX: 0256382617

DECIZIA NR. 229
DIN 05.10.2011
  
Profesor Todorescu Silvia, director al Şcolii cu clasele I-VIII Pesac, numită prin Dispoziţia I.Ş.J. nr. 405/105 din 23.08.2011:
- Având în vedere sesizarea cu nr. 3101/06.09.2011 din partea autorităţii locale, reprezentate de domnul primar Toma Cornel;
- Având în vedere raportul Comisiei de cercetare disciplinară, numit în Consiliul de Administraţie întrunit în data de 08.09.2011, prin decizia nr. 57 din 08.09.2011;
- Având în vedere articolele 233 alin. 2, art. 234 alin. 5 lit. c), art. 273 alin. 3, art. 280 alin. 1 şi 2 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările în vigoare, în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar;
  
DECIDE:
  
Art. 1. Prin activităţile desfăşurate pe blogul personal „Castelul de nisip”, prin conţinutul articolelor sesizate în adresa primăriei nr. 3101/06.09.2011 şi prin publicarea unor poze cu caracter obscen la articolele „Povestea curului”, „Criza alimentară nu va veni în România” şi „Atacurile erau necesare”, Consiliul de Administraţie în şedinţa din 03.10.2011, a hotărât că au fost încălcate articolele 233 alin. 2, art. 234 alin. 5 lit. c), art. 273 alin. 3, art. 280 alin. 1 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările în vigoare şi conform art. 280 alin. 2 a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare „desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă" a domnului prof. STOICA ADRIAN;

Art. 2. Apărarea domnului prof. Stoica Adrian nu a putut contesta încălcarea cu vinovăţie a îndatoririlor ce-i revin şi încălcarea normelor de comportare care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului şcolii prin activităţile desfăşurate de domnul prof. Stoica Adrian pe blogul personal la articolele mai sus amintite;

Art. 3. Cadrul didactic sancţionat are dreptul de a contesta decizia de sancţionare în termen de 15 zile de la primirea acesteia, la Colegiul de Disciplină de pe lângă Inspectoratul Şcolar Timiş;

Art. 4. Prezenta decizie se comunică Inspectoratului Şcolar Timiş, autoritatea care a decis încadrarea domnului profesor Stoica Adrian ca titular al Şcolii cu clasele I-VIII Pesac;

Art. 5. Şcoala cu clasele I-VIII Pesac va aduce la îndeplinire prevederile prezentei decizii, iar secretarul unităţii va face comunicarea persoanei în cauză.

DIRECTOR,
PROF. TODORESCU SILVIA
Am primit un exemplar în data de 05.10.2011
ss...

36 de comentarii:

  1. Cine naiba te-a pus sa iti dezvalui identitatea reala pe blog??? Trebuia sa te astepti ca vor fi repercusiuni, chiar daca sunt tampite, lumea e idioata.

    RăspundețiȘtergere
  2. e absurd, parca imi citezi din kafka.....
    si ce ai de gand sa faci efectiv?
    kitana

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei, hei,
    Stati putin... E drept ca este incredibil, dar acum cartile sunt la Adrian. Regret ca nu m-a contactat, pana acum, asa cum i-am sugerat!
    Adrian, o sa ti scriu pe adresa personala ce cred ca trebuie sa faci.
    O zi buna,
    Emil Moise

    RăspundețiȘtergere
  4. Stupefiant!!!!!!
    Sunt ingrozita ... nu ma asteptam sa fie asa de rau :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Îmi place să cred că totul e o farsă de-a autorului blogului.
    Dacă nu e, slavă domnului că a scăpat de imbecila lui de fostă directoare.
    Apoi, fuguţa, telefon la Antena 3, organizat inteviu cu dobitoaca, dat vaca în judecată, câştigat proces, obţinut despăgubiri morale (cu avocat bun) şi trăit mult mai bine decât din salariul de profesor.
    Asta e varianta soft.
    Aia greaua e: vorbit cu un prieten (poate fi şi mercenar), organizat flirt asiduu asupra idioatei, reuşit dat chiloţii jos într-un loc întunecat dar nu de tot beznificat, fiindcă o cameră trebuie să "vadă" totul şi mai ales faţa prăpăditei în simulacrul de orgasm, că aproape sigur nu e capabilă de unul autentic. Apoi, vum-zup", filmuleţul pe You Tube. Sesizare Inspectorat, baba ordinară pusă pe liber.
    Nu că zic bine? Cu astfel de jigodii nu merită să procedezi altfel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba cat de tampit poti fi? Mai esti si bloggar...Dai frate in judecata si fai sa plateasca si urmasii urmasilor lor!

    RăspundețiȘtergere
  7. @renata: e bine ca glumesti. Nu, nu e o farsa, realitatea bate fictiunea ... din pacate.
    Varianta soft e interesanta ... dar cam indepartata. Cel mult, castigat proces, bani p***.
    A doua varianta e iluzorie. Cu ce platesc mercenarul?

    RăspundețiȘtergere
  8. Directoarea asta este o toanta. Bag mana in foc ca e si portocalie. Nu o cunosc, n-am idee cu ce se ocupa in realitate, in orice caz cred ca scoala o intereseaza doar pt functie, dar eu as da-o in judecata in secunda 2, cu daune morale si salariale cat se poate de mari. Nu va lasati calcat in picioare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Găseşte-l! Pe mercenar. Întreabă-l cât vrea la trebuşoara asta. Comunică-ne suma (fac cinste eu cu pastila de Viagra fiindcă o să fie necesară)prin Theodora. Noi facem chetă cu voioşie. Spune-i că suma se dublează dacă o facem pe coana directoare să fugă de-acasă, să dea divorţ...
    Ştii ce mă bucură? Că la varianta hard n-ai zis "Vai, cum?!", ai zis "De unde bani?" Asta înseamnă că baba e compatibilă cu dezastrul pe care i-l pregătim.
    Şi, mai ales, că TU nu ţi-ai pierdut umorul şi simţul realităţii.
    Oricum, câştigi procesul, din orice poziţie.
    BAFTĂ!

    RăspundețiȘtergere
  10. Revin, cu riscul de-a te plictisi: te-au trosnit pentru postarea aia, cu BAC-ul... cu tehnologia furtului la Lovrin. Dar n-au avut curajul să zică adevărul şi s-au luat de aia cu "curul". Poate fiindcă e mai la nivelul lor.
    Nu dispera! Lucrează-i! Arde-i! Vino la noi, în Piaţa Universităţii îmbrăcat în afişe. Dacă vii, venim şi noi. Bloggerii blogul lui Theo.
    Vrei un reportaj cu tine la ziar? Nu promit, dar încercăm.

    RăspundețiȘtergere
  11. Art. 280
    (1) Personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si de control din invatamantul preuniversitar raspund disciplinar pentru incalcarea cu vinovatie a indatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de munca, precum si pentru incalcarea normelor de comportare care dauneaza interesului invatamantului si prestigiului unitatii/institutiei, conform legii.
    (2) Sanctiunile disciplinare care se pot aplica personalului prevazut la alin. (1), in raport cu gravitatea abaterilor, sunt:
    a) observatie scrisa;
    b) avertisment;


    Saanctiunea din lege e alta decat cea aplicata

    RăspundețiȘtergere
  12. ART. 280
    (1) Personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum şi cel de conducere, de îndrumare
    şi de control din învăţământul preuniversitar răspund disciplinar pentru încălcarea cu vinovăţie a
    îndatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de muncă, precum şi pentru încălcarea
    normelor de comportare care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului
    unităţii/instituţiei, conform legii.
    (2) Sancţiunile disciplinare care se pot aplica personalului prevăzut la alin. (1), în raport cu
    gravitatea abaterilor, sunt:
    a) observaţie scrisă;
    b) avertisment;
    c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de
    îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1 - 6 luni;
    d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru
    ocuparea unei funcţii didactice superioare sau pentru obţinerea gradelor didactice ori a unei
    funcţii de conducere, de îndrumare şi de control;
    e) destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ;
    f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

    trece toate literele din articol lit.f

    RăspundețiȘtergere
  13. Legea Educatiei nationale 1/2011 art 233 :

    "(2) Din categoria personalului didactic pot face parte persoanele care indeplinesc conditiile de studii prevazute de lege, care au capacitatea de exercitare deplina a drepturilor, o conduita morala conforma deontologiei profesionale si sunt apte din punct de vedere medical si psihologic pentru indeplinirea functiei."

    Acuzarea trebuie sa demontreze ca nu este apt medical sau psihologic si ca nu are capacitatea de exercitare a drepturilor. Daca se refera la conduita morala trebuie sa se refere la conduita lui in timpul lucrului. Nu?

    Art 234 alin 5. lit c) :

    "c) practicarea, in public, a unor activitati cu componenta lubrica sau altele care implica exhibarea, in maniera obscena, a corpului."

    Nu exista nici un caz in care asta s-a intamplat! e o acuzatie nefondata

    Art 273 alin 3. :

    "nationale si internationale, legal constituite, in conformitate cu prevederile legii.
    (3) Personalul didactic poate exprima liber opinii profesionale in spatiul scolar si poate intreprinde actiuni in nume propriu in afara acestui spatiu, daca acestea nu afecteaza prestigiul invatamantului si demnitatea profesiei de educator, respectiv prevederile prezentei legi."

    Nici una dintre ele nu este incalcata!

    Art 280 alin 1 :

    "(1) Personalul didactic, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si de control din invatamantul preuniversitar raspund disciplinar pentru incalcarea cu vinovatie a indatoririlor ce le revin potrivit contractului individual de munca, precum si pentru incalcarea normelor de comportare care dauneaza interesului invatamantului si prestigiului unitatii/institutiei, conform legii."

    O plangere nefondata de la un necunoscut pentru ceva ce se intampla pe internet e un motiv ridicol de a declara ca dauneaza interesului prestigiului unitatii scolare.
    Mai mult dauneaza prestigiului rata de promovabilitate la bac.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vai, ce bine imi pare ca te-au dat afara!
    LUZARE :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Adi: Marile spirite se intalnesc. Indivizii aia care au formulat decizia sunt atat de idioti incat si-au asumat postarea pe blog a articolelor incriminate, aceasta fiind modalitatea prin care au hotarat ceea ce au hotarat:

    "Prin activităţile desfăşurate pe blogul personal „Castelul de nisip”, prin conţinutul articolelor sesizate în adresa primăriei nr. 3101/06.09.2011 şi prin publicarea unor poze cu caracter obscen la articolele „Povestea curului”, „Criza alimentară nu va veni în România” şi „Atacurile erau necesare”, Consiliul de Administraţie în şedinţa din 03.10.2011, a hotărât ..."

    RăspundețiȘtergere
  16. Aoleu, dar eu nu am glumit! Chiar ma bucuram... de partea cu necazul tau, nu de temeiul de critica.
    Gasesc decizia foarte inteleapta. Cadrele didactice se impune sa promoveze un standard de decenta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Adrian, nu-l lua in seama pe Adi, sau cum se spune "don't feed the troll"

    inb4 swearing :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Saturine, ma tem ca cam afisezi comportament compulsiv :)

    RăspundețiȘtergere
  19. cei care postati il cunoasteti pe adrian stoica de aproape sau vorbiti doar sa va aflati in treaba?credeti-ma nu ati vrea sa fie in preajma copiilor dumneavoastra si sa-i invete mate nici macar 5 minute,pentru ca nu se cuvine ca un copil sa piarda atata timp cu filozofiile lui

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim, si te mai intrebi de ce pica elevii la bac...
    Normal, ca, daca profesorii stau de poze porno pe blog si articole defaimatoare... in loc sa isi faca datoria!

    RăspundețiȘtergere
  21. inca un abuz care are loc in RRomania

    RăspundețiȘtergere
  22. sa va aute ce-L de sus ca toti care ati incurajat acest profesor sa ramana la catedra, sa aveti parte pentru copiii vostri numai de astfel de cadre didactice. Doar pentru ca va plac filozofiile lui nu inseamna ca il si cunoasteti asa cum il stim noi cei care am avut copii la el in clasa

    RăspundețiȘtergere
  23. Problema batutului campilor e inca minora...sa vezi profesori care injura si bat elevii, care nici nu dau pe la ore, care violeaza eleve (sa nu mai zic de elevii care fac filme porno prin toalete si consuma droguri)... scoala romaneasca a ajuns sodoma si gomora!

    RăspundețiȘtergere
  24. Treci la PDLei si vezi ca te iarta. :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Şi cum rămâne cu libertatea de opinie?

    RăspundețiȘtergere
  26. Pai nu l-a bagat nimeni la parnaie pt ce a zis... ci doar a fost sanctionat prin afectarea institutiei publice prin activitatile sale private.

    RăspundețiȘtergere
  27. Draga Adi,
    Află despre "noi" faptul că preferăm libertatea opiniei..., Recluziunea,pentru delictul de opinie, rămâne o sancţiune doar pentru regnul 1+1=3...

    RăspundețiȘtergere
  28. Incalcarea Regulamentului, Statutului... in fine, ce au scolile, e normal sa fie sanctionabila de catre institutie. `Libertate de opinie` este o notiune care tine de justitie.

    RăspundețiȘtergere
  29. În fine, văd că ai un blog şi o poză. Ce te caracterizează mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  30. Ma caracterizeaza fiecare, partial, in masura a ceea ce sunt (ele si eu:>)

    RăspundețiȘtergere
  31. Dle Stoica, argumentatia dvs. se tine pe picioare pana la articolul "Atacurile erau necesare". Acolo dvs. spuneti cu subiect si predicat ca aprobati un atac terorist care a dus la uciderea a zeci de tineri nevinovati. De la acel punct intervin si alte implicatii. Acolo toata argumentatia dvs. se duce in cap.

    RăspundețiȘtergere
  32. @anonim
    aici nu discutăm despre moralitate şi liberatate de conştiinţă, discutăm despre lege şi aplicarea acesteia abuziv...

    RăspundețiȘtergere
  33. In urma cu ceva vreme, dl. care semneaza Adi, a lasat la mine pe blog, poate din greseala, urmatorul mesaj:
    Adi spunea...

    Muie la iehovisti, mormoni si atei!
    Deci e foarte preocupat de standardul de decenta ...

    Se intampla aici: http://a-craciunescu.blogspot.com/2010/08/leapsa-lui-raiden-ce-nu-mi-era-adresata.html dar si la altcineva dintre cei pe care ii citesc, nu-mi aduc aminte exact la cine.

    RăspundețiȘtergere
  34. Organele de decizie nu au amintit nici un articol din codul munci, sau au uitat ca exista.Iar cei care sunt nemultumiti de prestatia la ore a domnului profesor trebuiau sa aduca aceste acuzatii , nu ce face el in timpul liber in afara scolii.Dar cum a amintit cineva aici este " razbunarea curului "

    Adi nu te lasa dai in judecata adreseaza-te si ITM-ului sistemul de invatamant este varza la acest capitol stiu doar legile speciale dar au uitat de codul muncii.

    RăspundețiȘtergere