joi, 9 iunie 2011

M-am săturat de aceşti cretini!

E vorba de Crin Antonescu şi Victor Ponta. Două manechine jalnice, doi bufoni gata să se dea pe burtă pentru a executa ordinele stăpânilor lor. La concurenţă direct cu debilbocul de la Palatul Victoria, celălalt mare (?!) icioglan al ţării.

O spun răspicat: aceşti oameni – e vorba, repet, de Crin Antonescu şi Victor Ponta – sunt la fel de vinovaţi ca şi Traian Băsescu & comp. de dezastrul în care se află acum România. Ba, poate, vina lor e încă şi mai mare, deoarece, din prostie sau din rea voinţă, au confiscat României şi românilor un drept fundamental, un drept, poate la fel de important ca toate celelalte drepturi ale omului la un loc: dreptul la alternativă. 

S-a ajuns la o situaţie cu adevărat tragică, şi - atenţie! – nu vorbesc despre dezastrul din economie, nici despre cel din educaţie sau sănătate, nu vorbesc despre ceea ce se întâmplă în poliţie, nu, nu vorbesc de niciunul din toate aceste lucruri. Vorbesc despre structura fundamentală a oricărui stat: Constituţia.

Da, în 2009, după câştigarea (?!) celui de-al doilea mandat, Traian Băsescu le-a râs în nas liderilor PNL şi de PSD, motivându-şi ignorarea unei largi majorităţi parlamentare prin „teoria concubinajului”: cele două partide majore nu-şi oficializaseră „legătura” la tribunal. Peste doar un an, nevolnicii lideri ai PNL şi PSD exact asta au făcut: au mers la tribunal şi au înfiinţat USL. Au făcut asta într-un moment extrem de nepotrivit, iar rezultatele s-au văzut imediat. Au făcut exact ceea ce le-a comandat Traian Băsescu să facă! Ce idioţi!

N-am niciun chef să vorbesc de referendumul din 2009 şi de rezultatele sale. Eu cred că vocea poporului trebuie ascultată, oricând, oriunde, în orice condiţii. Chiar şi atunci când poporul cere să fie eutanasiat. Da, chiar şi atunci. Dar, mai înainte, trebuie să te asiguri că a înţeles cum se cuvine problema în care i se cere să se pronunţe, şi are competenţele necesare pentru a o face. A fost, oare, poporul român, suficient de informat asupra referendumului? A fost pe dracu’.

Şi dacă tot se dau politicienii ăştia de ceasul morţii de dragul poporului, de ce n-au făcut un referendum pe tema: „Sunteţi de acord ca o lege votată în unanimitate de parlament să nu se aplice niciodată?” sau „Sunteţi de acord să vă tăiem lefurile cu 25%?”, „Sunteţi de acord ca noi, guvernanţii, să luăm n miliarde de la FMI, şi voi să-i plătiţi vreo trei generaţii de-acu încolo?”, „Sunteţi de acord să vă închidem nu ştiu câte şcoli, spitale, ş.a.m.d.?”. Astea erau întrebări interesante, dar, poporul nefiind prea mintos de felul lui, cine ştie ce ar fi răspuns? Mai bine aşa, să răspundă la ce se pricepe: la unicameral şi uninominal.

Ce-l interesează pe Băsescu acum? Poate e interesat de calitatea vieţii în România, de creşterea nivelului de trai, de chestii din astea. Aiurea, Băsescu & comp. sunt interesaţi doar de modul în care îşi pot conserva şi spori averile, privilegiile, imunitatea. Primari aleşi într-un tur? Uninominal „pur”, într-un tur? Ce înseamnă asta?

Asta înseamnă, în mod cât se poate de lipsit de echivoc, DUOPOL politic, adică o simulare grosieră a democraţiei cu o structură mafiotă formată din două aşa-zise partide, cu viziuni (?!), valori (?!), mod de acţiune identic sau foarte asemănător. Mai pe româneşte: nu-l (mai) vrei pe dracu’, ia-l pe tac-su. Pentru a putea funcţiona corespunzător, acest duopol are nevoie de mecanisme prin care să descurajeze din start orice altă iniţiativă politică. Iar uninominalul pur exact asta face. Restul e gargară.

Niciodată să nu spui niciodată ... ştiu. Dar totul are o limită. Nu pot suporta orice. Şi o spun foarte clar, cu subiect şi predicat:

Nu voi vota nciodată un partid, sau o coaliţie, sau orice, care va promova votul uninominal pur, într-un tur! Faptul că s-a impus acest lucru încă de acum trei ani, la alegerea preşedinţilor de C.J., a fost de asemenea un abuz care a mistificat rezultatele alegerilor locale din 2008. Dacă am făcut o prostie, datoria noastră este să nu o mai facem, nu să o generalizăm.

Şi mai spun:

Tu, cel care acum promovezi acum votul uninominal pur, într-un tur de scrutin, ştii prea bine că acest lucru se va întoarce împotriva ta! Da, e o ameninţare, dar şi un sfat! Şi, dacă vrei să ştii părerea mea, iat-o: tu, cel care promovezi această inepţie antidemocratică, aduci, prin simpla ta existenţă, o gravă ofensă speciei umane şi nu meriţi să trăieşti! Sau, nu meriţi să trăieşti ca un om, locul tău e ori puşcăria, ori balamucul! Gunoiule!

Oare chiar nu se mai poate face nimic pentru salvarea democraţiei în România?

10 comentarii:

  1. Eu nu promovez asa ceva. :) Sunt salvata. Nu are cum sa se intoarca impotriva mea. Glumesc...

    VUM intr-un tur e o mizerie, la fel ca si cel in doua tururi, nu uita!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Lilick, sunt obosit si dezamagit ...
    O sa-mi treaca, poate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu-i condamn decât dacă treaba asta ajunge să treacă. Aşa cum şi Băsescu a propus revizuirea Constituţiei ştiind că nu o să meargă ci doar ca să aibă muniţie electorală la anul, aşa şi uslaşii au venit cu populismele proprii - unele care îi avantajează pe ei. Nici un grup din parlament nu se gândeşte serios să reducă numărul de parlamentari conform acelui sondaj de opinie (pardon, referendum), toate se gândesc însă cum să dea vina pe ceilalţi pentru că ignoră voinţa poporului. Votul uninominal pur într-un singur tur la parlamentare nu va trece pentru că avantajează clar USL în defavoarea celorlalţi. Chiar dacă e uninominal (o prostie după părerea mea) votul la generale e preponderent politic, deci cea mai mare formaţiune câştigă mai multe mandate dacă trece chestia asta.

    Propunerile astea ale USL cu care au contrat revizuirea Constituţiei nu ni se adresează. Sunt doar nişte prostii de prostit proştii, însă din păcate e nevoie şi de aşa ceva ca să câştige împotriva megapopulistului Băsescu. Efectul a fost imediat: portocalii au uitat subit de Constituţie, acum vor reorganizare administrativă...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine nu ma enerveaza ei in sine, ca si indivizi. Nu, mie chiar imi sunt simpatici. Pe mine ma urca pe culmile disperarii inactiunea lor, stagnarea care a devenit politica oficiala a USL. "Nu avem ce face", spune Crin la orice emisiune la care este invitat. "Asa a ales poporul", spune si Ponta. Bine fratilor, daca un vot valabil la nivelul anilor 2008-2009 da masura implicarii voastre in rezolvarea dezastrului cu care se confrunta tara la acest moment, in 2011, atunci asteptati-va ca si din 2012 sa lustruiti tot bancile opozitiei.USL incepe sa semene tot mai mult cu URSS - ul brejnevian, blocat in proiect si incapabil de a dicta prima miscare din joc. Tot timpul ei REACTIONEAZA. DICTATI TEME, baaaa, pentru aia sunteti in politica! Nu doar sa combateti ineptiile lui Basescu si Boc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt multi ca tine ce s-au saturat de prosti .De tradatori .De neica-nimeni cocotati in mari fonctii de demnitari .De "doctrine " de cacat ,de libertanism si social-democraceala .De sclavizare si munca pe degeaba .Cat mai e cosul zilnic in Romania ??De ce nu vb. dobitocii(micul titulescu si marele porumbac) ca NU poti trai cu salariul minim pe economie ?De ce-am donat resursele energetice unor interese straine ?Si utilitatile de zi cu zi (apa ,canalizare ,gaze ,buleftrica).

    Adevarul cel ...adevarat ie ca SI-AU DAT MANA PESTE TARA ,la tv. mimand doar reprosuri si acuze jalnice ,de fapt fiind infratiti in lupta contra cetateanului roman !!!Cu totii -p.s.d.+p.d.l.+p.n.l.+bozgori(ca partid nu le pot spune !!)+u.n.p.r.+minoritati .Telul lor final fiind reprezentat doar de Zeul Ban ,de Profit ,de Afaceri ,de Bunastarea Personala si a Famigliei .

    Asa ca pun o intrebare de bun simt : ce mare nevoie de partide politice ,de diversitate -in unitate (U.M.) -de caraghioslacuri pt. prostirea prostilor ???N-avem nevoie decat de-o Lege 18 ca sa-i varam la parnaie pe toti ipochimenii astia ,"facatori de istorie" ,labagii de stanga ori dreapta ,depinzand de mana folosita ,incapabili prin impotenta de-a realiza ceva pt. natia ce i-a ales !!!!


    Inainte de-a condamna comunismul ,idiotilor ,va reamintesc ca circulati pe sosele "de-atunci" ,traiti in vile "de-atunci" ,consumati buleftrica de la barajele si Cernavoda "de-atunci" ,ati luat spaga la vanzarea combinatelor si platformelor industriale construite "atunci" (Alro ,Otel-Inox-Targoviste ,Galati ,Iasi ,Brazi ,Arpechim si mai sunt !!!)va cacati in W.C -uri exclusiviste din Casa Poporului ,si trageti scuipati incarcati de fiere din Q 7-uri cumparate din miliardele economisite de regimul Ceausescu !In care noi-nu voi ,am adus plus-valoare ,eficienta ,dreptate sociala -adica ,pt. prosti !!un cercetator in fizica ori chimie avea un 6-7000/lunar ,nu ca azi 900(cat un spalator de masini ),iar un otelar de la gura cuptorului putea sa-si tina 3 neamuri "casnice" din salariul primit -in care militarul era respectat ,iar cinstea si onoarea mai constituiau repere in societate !!!

    Dar ,ce sa le ceri tradatorilor de neam si tara ???Iei vor voturi ,dar suntem noi in stare sa le dam -LA TOTI- ce merita :M ...UE (multa europenitate ) ????

    RăspundețiȘtergere
  6. @cristi: Un partid e un partid, nu un club de poker. Si, apoi, cred, nici pokeristii adevarati nu prea obisnuiesc sa joace la cacealma. Fiindca, printr-o astfel de stratagema castigi o data, de doua ori, dar, dupa primul "sec" pierzi totul, definitiv. Merge PDL la cacealma? Sa fie sanatos, nu am niciun fel de asteptari de la ei, e treaba lor, dar USL nu-si poate permite sa faca acelasi lucru. Sau, daca-si permite, prin ce se deosebeste de PDL?

    @Garcia Muerte: Si Ponta, si, mai ales, Antonescu, au un anumit "sarm", "carisma", sau cum vrei sa-i spui, dar, altfel, sunt niste filfizoni carora le place mai mult sa se vada la TV dacat sa puna osul la treaba. USL este extrem de dezorganizat in teritoriu, iar PDL este, practic, in campanie, de la alegerile trecute. Lucrurile astea nu se fac, asa, pe nestiute, se fac in vazul tuturor, ba mai sunt si mediatizate. Si ca sa nu zici ca vorbesc prostii, uite un exemplu din localitatea mea, de "sub nasul tau":
    http://casteluldenisip.blogspot.com/2010/05/scoateti-banii.html#
    Asta era acum mai bine de un an, intre timp s-au mai facut multe ... oho! Si toate din bani publici.

    @Anonim: Asa este ... si ce-i de facut? Ceva trebuie facut, nu? Sau, e deja prea tarziu? Mergem ca vitele la taiere?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu sunt deazamagit pentru ca nu mi-am facut iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu tinere, Romania e unde e din cauza oamenilor ca tine. Oriunde ma ma uit gasesc cate un destept, gata sa critice, gata sa insulte, satul pana peste cap de regim, dar fara curaj si determinare sa faca ceva in privinta asta. Romania si-a pierdut oamenii de valoare, conducatorii sunt doar reflexia acestui fapt. Si desi, probabil crezi ca esti putin superior, te rog, arunca o privire atenta in jur si ai sa vezi ca nu e chiar asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim: "Oriunde ma ma uit gasesc cate un destept, gata sa critice, gata sa insulte, satul pana peste cap de regim, dar fara curaj si determinare sa faca ceva in privinta asta." Aici suntem de acord. Dar, eu fac totusi, ceva: imi asum propria identitate, intelegeti? Si cred ca, daca fiecare dintre acei vajnici anonimi care comenteaza pe diferite bloguri si forumuri si-ar asuma deschis identitatea, chiar si numai atata ar fi un progres extraordinar. Intelegeti, domnule anonim?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am ajuns de pe blogul lui Rabbi.
    Subscriu şi eu.
    Şi mulţumesc pentru această ocazie!

    RăspundețiȘtergere