duminică, 18 septembrie 2011

Premieră istorică în Europa

Pentru prima oară în istoria Europei, Partidul Piraţilor reuşeşte să pătrundă într-un parlament, fie el şi regional.

Recent încheiatele alegeri regionale din Berlin au fost pierdute de partidul Angelei Merkel, viitorul guvern al capitalei germane urmând să aibă, în viitor, un guvern de stânga – ecologist.

Extrem de interesantă mi se pare ascensiunea Partidului Piraţilor, un partid care militează pentru democraţie directă şi libertate totală. În Europa există mai multe astfel de partide, dar, până acum, niciunul dintre ele nu a obţinut rezultate electorale notabile.

În esenţă, doctrina acestor partide este una profund anarhistă.
De remarcat este, de asemenea, faptul că fondurile de care au dispus piraţii în campania electorală au fost de circa 50 de ori mai mici decât ale câştigătorilor social-democraţi.
Apariţia pe scena politică a unei ţări europene importante a unui partid cu o astfel de orientare este mai mult decât salutară. De ce? Fiindcă depăşirea, într-un mod durabil, a actualei crize economice, şi crearea premizelor pentru o nouă societate, în care astfel de crize să nu mai poată exista, nu e posibilă în interiorul actualelor ideologii, şi cu actualele instrumente politico-financiare. Nu credeţi ? Mai vorbim, deocamdată, criza nu dă niciun fel de semne că ar doris ă ne părăsească, dimpotrivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu