vineri, 6 iulie 2012

Din acest moment, poporul are ultimul cuvânt

În Parlamentul Românei s-a consumat deja penultimul act al revocării preşedintelui Traian Băsescu. Pentru ca această revocare să devină efectivă, mai e necesar un singur lucru, şi anume votul popular.

Din acest moment, cuvântul îl are poporul. El e singurul în măsură să decidă dacă Traian Băsescu mai rămâne la Cotroceni sau merge în lada de gunoi a istoriei. Şi tot din acest moment, orice intervenţie externă pe această temă devine un act ostil la adresa României şi a poporului român. Media e liberă să spună orice, dar niciunui politician străin nu-i este permis să exprime vreo opinie sau alta fără a jigni poporul român.

Din punctul meu de vedere, nimic e dinainte ştiut. Vor fi oameni care vor vota într-un fel sau altul nu din convingere, ci din interes. Sau, pentru că vor fi fost manipulaţi. Sau, din cine ştie ce motive. Însă, orice declaraţie şi orice acţiune a unui politician străin, întreprinsă cu scopul de a influenţa votul poporului, nu poate fi considerată altfel decât ostilă şi ofensatoare la adresa României şi a poporului român. Tot aşa va putea fi considerat şi gestul acelor ziarişti care vor prezenta o opinie sau alta, bazându-se, mai ales, pe faptul că şi nu-ştiu-care politician sau ziarist străin „a zis şi el că ...”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu