vineri, 28 mai 2010

Intelectualu' sofisticat

Am cam uitat să citesc voxpublica. N-am mai avut timp, şi, în afară de asta, nu prea am ce citi pe-acolo. Dar, am ajuns pe iarăşi pe-acolo, via un articol semnat din Observatorul Cultural, semnat Marius Ghilezan.

Aşa … Şi peste cine dau eu pe voxpublica? Peste Iulian Leca, unul dintre mulţii imbecili pupinbăsişti care foşgăie pe-acolo. A adunat voxpublica asta nişte specimene … Pişu Mărar, PătrăşCoiu, mă rog, numai unul şi unul. Da, dar ca Leca nu-i niciunul … o minune de pupinbăsist. Iată ce titlu magnific a găsit scatofagul de serviciu: „De când a devenit o ruşine să fii băsescian?

Doamne, mare ţi-i grădina şi mulţi proşti se plimbă prin ea! Ce-are a face ruşinea cu „băsescianismul”? Păi, ca să-ţi fie ruşine, trebuie să ştii ce e aia ... ori, chestia asta e total necunoscută pupinbăsiştilor. A, că au auzit pe undeva de ruşine, că au cam înţeles că, uneori dă bine la populaţie să te arăţi mai sfielnic, mai ruşinos, mai sensibil, asta e altceva. Au avut un maestru bun, care le-a arătat cum se poate mima ruşinea, dar nu i-a putut niciodată învăţa ce e aia, fiindcă nici el nu cunoaşte. Ruşinea nu aduce voturi, în general ruşinea nu aduce nimic bun, dar mimarea ei, da.

Domnule Leca, dintre ăştia care nu s-au născut ieri, unii, destul de puţini, îşi mai aduc aminte cine a adus, la propriu, minerii în Bucureşti, punându-le trenul la dispoziţie. E acelaşi om care a condamnat, chipurile, comunismul. Vorbim de ruşine, da?

Oamenii care nu s-au născut ieri îşi vor mai fi aducând aminte şi de admiraţia neţărmurită pe care acelaşi Traian Băsescu o manifesta faţă de cel pe care avea să-l dea jos după numai câteva săptămâni: „Petre, eşti cel mai bun”.De asemenea, aceiaşi oameni îşi mai aduc aminte şi de toate manevrele prin care Traian Băsescu a îngropat PNŢcd şi Convenţia Democrată.

Sunt atâtea lucruri interesante petrecute înainte de 2000!

De unde-a scos, atunci, dobitocul ăsta de Leca, faptul că, în perioada 2000-2004: „era considerat sofisticat si intelectual doar daca sprijineai partidul democrat si, implicit, pe Traian Basescu, iar cei care il sustineau deschis erai priviti mai degraba cu respect si consideratie.”? Lipsa diacriticelor şi dezacordurile flagrante: „era considerat … doar dacă sprijineai”, “erai priviţi” aparţin autorului … dar, la ce te poţi aştepta de la un pupinbăsist de teapa lui Leca?

Auzi, la el, „sofisticat şi intelectual”. Adică, dacă termină omul o facultate, îşi dă şi-un doctorat, scrie o carte etc., el devine, eventual, un „meseriaş”, dar, dacă nu-l pupă-n cur pe băşinos, degeaba, tot nu e „intelectual” şi „sofisticat” ...

Măi Leca, dacă tot îţi permiţi tu să jigneşti atâţia oameni, am să-ţi vorbesc pe limba ta: mă-ta cum e? Adică, e şi „intelectuală”, sau doar „sofisticată”?

3 comentarii:

  1. Patrasconiu a fost retras de pe VoxPublica. Acum e pe la ISP, ICR, 22... etc

    RăspundețiȘtergere
  2. Dvs. chiar aveti asa de multa vreme la dispozitie s-o irositi pe Vox Publica, ba sa mai si luati la puricat entitatile care scriu acolo? Zau asa...

    Oricum, am citit azi ca se inchide, din lipsa de musterii. Odihneasca-se in pace in spatiul virtual :)

    RăspundețiȘtergere