sâmbătă, 30 iunie 2012

Iepuraşul

Proaspătul ales în fruntea PDL mârâie la premierul Victor Ponta. Povestea cu plagiatul, fireşte. Şi nu numai: „tot ce vedem este imaturitate şi amatorism, confuzie şi discurs populist, minciuni, corupţie, plagiat”.

Aşa este, are perfectă dreptate. Oriunde mă uit, nu văd decât aşa ceva. Dar asta nu de ieri, de azi, de când a venit la putere guvernul USL.

Sigur, domnul Blaga poate spune orice. Sigur, domnul Blaga poate ataca USL din toate poziţiile, cu înverşunarea şi îndârjirea pe care i le cunoaştem, şi care i-au adus binecunoscuta poreclă: „buldogul”.

Un singur lucru nu poate face, însă, domnul Blaga – cum nu poate face nici domnul Boc, cum nu poate face nici domnul Ungureanu ... cum nu poate face nimeni de la PDL. Nu poate vorbi de „alternativa PDL”. Fiindcă, această alternativă nu există. Ce fel de alternativă? La ce? Şi, mai ales, cu cine? Cu Roberta şi Udrea? Cu Tălmăceanu şi Popoviciu? Cu Boc şi Ungureanu? Şi, mai ales, cu matelotul beţiv?


Nu, din acest punct de vedere, Blaga nu poate spune nimic. Şi nu va spune nimic. Nu va spune nimic, şi nu va face nimic. Pentru că „a face ceva”, în cazul domniei-sale, nu înseamnă „a mârâi” la Ponta, sau la USL. A face ceva înseamnă „a sări la beregata” infractorilor. A tuturor infractorilor, şi cu precădere a celor din propriul partid. Asta ar face un adevărat „buldog”.

Va face, însă, domnul Blaga, acest lucru?

Nu, fiindcă domnul Blaga e, de fapt, un „iepuraş” care nu sperie pe nimeni, dar care se sperie grozav până şi de umbra urechilor lui lungi.

Nu-i aşa? Demonstraţi-mi că nu-i aşa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu