miercuri, 4 mai 2011

HAARP

Merită văzut!


4 comentarii:

  1. Richard Dawkins spunea că e bine să ai o minte deschisă, dar nici chiar atât de deschisă încât să-ţi iasă creierii din ea. Energia totală a cutremurului din Japonia a fost echivalentă cu 9320 gigatone TNT, cam cat 600 milioane de bombe de la Hiroshima. Cum e posibil să-ţi pui problema că aşa ceva ar putea fi provocat cu nişte antene care emit 3,6 MW? Ca să acumulezi aşa energia cutremurului ar fi nevoie de 344 milioane de ani, asta presupunând o rezonanţă perfectă, fără pierderi!
    De ce e nevoie de o explicaţie fantezistă pentru tornadele din America? Astea se întâmplă dintotdeauna, în fiecare an, uneori mai multe alteori mai puţine, şi sunt întotdeauna localizate pentru că aşa e fenomenul. Nici Katrina nu a fost un fenomen deosebit, prostia şi nepăsarea oficialităţilor au fost însă (se întâmplă şi acolo). Oamenii ăştia "de ştiinţă" au uitat de lama lui Occam? Sau le-au prăjit americanii creierul cu aparatul lor diabolic?
    Teoriile conspiraţiei pot avea urmări oribile, chiar dacă ele însele nu sunt generate prin conspiraţii. Din când în când, câte un posesor de titlu ştiinţific mai scrie câte o carte plină de teorii din astea pentru că s-a decis că e timpul să facă bani. Cărţile respective sunt cumpărate de cei avizi de fantezii, pentru care simplul fapt că autorul este prof. dr. etc. conferă credibilitate teoriilor. Acel autor devine apoi prizonierul fanteziei: nu mai poate să dea înapoi fiindcă nu şi-ar mai vinde cărţile, iar comunitatea ştiinţifică deja nu-l mai ia în serios. Urmările oribile de care vorbeam vin din faptul că se ajunge ca ştiinţa însăşi să nu mai fie luată în serios de marele public.
    Nu mai poţi să deschizi un ziar fără să citeşti despre ceva uzual care te omoară, chestie susţinută de un mare savant! Algocalminul, E-urile, telefoanele mobile, dispozitivele americano-diabolice de prăjit creierul! Iar dacă cineva spune: concentraţia de dioxid de carbon e mare şi în creştere pentru că ardem prea mult combustibil fosil şi în acelaşi timp defrişăm, iar asta poate avea consecinţe al naibii de neplăcute, atunci cetăţeanul lumii se întreabă: iară ăştia cu trăznăile lor? Exact ca în povestea cu Petrică şi lupul.
    Cine e de vină, presa? Da, dar în mult mai mică măsură decât savanţii care renunţă la metoda ştiinţifică şi bat câmpii.

    RăspundețiȘtergere
  2. @cristi: Comentariile tale merita un raspuns mai amplu. Voi face asta prin intermediul unui post.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cristi: nu aici greseste cine da vina pe un sistem gen HAARP. De fapt, undele radio emise nu ar avea decat rolul declansarii fortelor latente generate de eliberarea tensiunii dintre placile tectonice; deci nu e imposibil sa functioneze, mai ales ca s-a demonstrat ca vibratiile emise cu frecvente joase pot declansa mici cutremure, in timpul explorarii solului pentru a gasi petrol.

    Mai degraba, as desfiinta teoria asta asa:
    1. Presupunem ca exista si poate sa faca asta.
    2. Stim ca HAARP apartine US Defence.
    3. Putem presupune ca US Defence apara interesele SUA.
    4. Stim, de asemenea, ca acest cutremul a avut repercursiuni majore asupra economiei SUA, piata electronicelor avand de suferit pierderi mari din cauza componentelor produse in Japonia. De asemenea, mari asiguratori din SUA au suferit pierderi importante din cauza daunelor din Japonia.
    Japonia reprezinta si o piata de desfacere pentru produsele americanilor, si aici au pierdut mult, din cauza consumului mai scazut.

    Prin urmare, DE CE ar declansa US Defence un astfel de dezastru care face rau in mare masura SUA? Ca sa nu mai comentez si despre ipoteza lansata de altii, ca tornadele din SUA (de ex) sunt tot opera HAARP, iar US Defence actioneaza impotriva US, dar fara o explicatie logica:)

    E chiar atat de simplu, orice actiune trebuie sa aiba o motivatie.

    RăspundețiȘtergere