joi, 10 februarie 2011

Ce vrăji a mai făcut Alin Popoviciu

Alin Popoviciu este unul din cei mai cunoscuţi deputaţi din Parlamentul României. Şi asta nu pentru că este deputatul colegiului meu (?!), ci pentru că este prezent aproape zilnic, câteodată şi în mai multe reprize, în diverse emisiuni de televiziune, unde, îmbinând profesionist comicul de situaţie cu penibilul ordinar, reuşeşte să se dea în stambă cum nu ar putea să o facă nimeni altul.

Fiind autor al celebrei legi a vrăjitoarelor, Alin Popoviciu binemerită, după pererea mea, titlul onorific de „Tată al vrăjitoarelor”. Dar, Alin Popoviciu demonstrează nu doar că e autorul unei astfel de legi, ci că este el însuşi vrăjitor. Mai precis, Alin Popoviciu a făcut o demonstraţie practică de bilocaţie. Concret, aflându-se în Germania, el s-a aflat simultan şi la şedinţa Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut soarta deputatului Păsat. E drept că nu l-a văzut nimeni, dar, din tabelele de vot electronic rezultă că a votat de nu mai puţin de şase ori!

Cum a fost posibil?

Păi, cică s-a testat, de fapt, sistemul ăla de vot care urmează să fie implementat pentru parlamentarele din 2012, votul prin corespondenţă. Adicătelea, să poţi vota de oriunde te-ai afla pe această mică planetă, fără să mai fii nevoit să parcurgi nu ştiu ce distanţă până la prima secţie. Numai că domnul Popoviciu a fost contactat şi a declarat că habar nu are despre ce e vorba, că, în ziua respectivă s-a aflat în Germania în chestiuni personale şi că NU a votat. N-a votat ... s-o creadă el, fiindcă, altfel, apare foarte clar că a votat!

Mister? Nu, nici vorbă. Aplicaţia de care vorbesc e foarte deşteaptă. E atât de deşteaptă încât ştie cam cum aţi fi votat, dacă ar fi fost s-o faceţi, şi votează în locul dumneavoastră! Nu, nu votează cum aţi fi făcut-o dumneavostră înşivă, ci cum este programată să o facă ... de fapt, ăsta-i tot chichirezul.

Doamna Anastase ne-a oferit un model practic de fraudare a votului, acum, domnul Popoviciu, altul. Toate aceste sunt mici „repetiţii”. Sau simulări, cum vreţi. Staţi să vedeţi ce-o fi în 2012!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu