sâmbătă, 26 februarie 2011

Congresul UDMR: ce-au căutat Ponta şi Antonescu?

Credeţi că s-au dus pentru a explica foarte clar că persoanele care, timp de mai bine de un an au asigurat majoritatea necesară funcţionării celui mai mizerabil guvern al României postdecembriste nu pot colabora, în niciun fel, cu USL, şi cu atât mai mult, nu pot face parte dintr-un guvern USL, nici acum, nici în 2012, ci eventual, mult, mult mai târziu, după ce vor fi avut suficient timp să mediteze la prostiile politice pe care le-au făcut?

Credeţi că s-au dus pentru a explica necesitatea înnoirii politice a UDMR la toate nivelele, ca o precondiţie a colaborării dintre aceasta şi USL? Vă imaginaţi că au solicitat excluderea din toate structurile politice de conducere ale UDMR ale tuturor persoanelor care au votat Legile Austerităţii şi alte legi prin care oamenii au fost aduşi la sapă de lemn … inclusiv maghiarii?

Credeţi că s-au dus pentru a explica de ce actuala lege a educaţiei, adoptată (şi) la presiunea UDMR, nu este fezabilă şi va fi amendată sau abrogată de îndată ce USL va prelua frâiele guvernării? De ce, prin actual lege a educaţiei, se realizează, de fapt, o şi mai mare politizare, şi o şi mai mare domnie a arbitrariului şi lipsei de competenţă?

Chiar îi credeţi în stare pe Ponta şi Antonescu în stare de asemenea gesturi? Nu, pentru că, pentru aşa ceva îţi trebuie biluţe. Şi, nici Ponta, nici Antonescu, nu posedă aşa ceva. Ceea ce au ei îi poate face, probabil, să-şi dea cu pudră pe faţă, astfel încât să arate bine, şi să şi vorbească bine, pe la diverse antene. Dar, cam atât.

Din păcate, nici Ponta, nici Antonescu nu au anvergură de oameni politici adevăraţi. Ei nu au nimic în plus faţă de ceilalţi clovni de pe scena politică. Ei, ce-au făcut azi Ponta şi Antonescu? Au spus câteva glumiţe, s-au pipăit puţin cu nişte ude-şi-rele, şi cam atât. Şi, bineînţeles, au aruncat ocheade languroase către aceleaşi roş-alb-verzulii: „Fetelor, veniţi acum sau în 2012? Că, dacă vreţi să vă mai hârjoniţi cu pedelicii, să știm să vă ţinem aşternutul cald.” Atât, şi nimic mai mult. Nu am văzut un punct de vedere bărbătesc, clar şi coerent exprimat, nimic. Doar vorbe cu subînţelesuri şi chicoteli ...

Şi, oare, aceşti oameni să reprezinte adevărata „schimbare la faţă” a României în 2012? Mira-m-aş. Fiindcă, e drept, arată bine (cât arată), vorbesc bine, se mişcă bine şi, probabil, şi miros bine, dar sunt persoane care care au toate aceste calităţi, şi încă multe altele, la superlativ, şi costă mult mai ieftin. Şi-atunci, ce nevoie mai avem de-aceştia doi?

Părerea mea? Nicio nevoie. Pur şi simplu, niciuna. Şi cred că nici PSD, nici PNL n-ar avea nicio pagubă dacă ar renunţa la actualii lideri. Acum. Ca să nu fie nevoite să o facă în 2012.

3 comentarii:

  1. Dacă Ponta sau Antonescu ar fi făcut vreunul din cele enumerate de dvs. ar fi fost aspru criticaţi pentru "infantilism" şi "lipsă de tact". Probabil chiar tot de dvs, oricum de aceiaşi oameni care se aşteaptă la nişte supraoameni la conducerea României şi nu văd aşa ceva în cei doi. Nimic din ce fac, vor face sau au făcut P şi A nu e bun - toţi sunt la fel, toată clasa politică e compromisă, de 20 de ani... Asta e cea mai inteligentă şi periculoasă metodă propagandistică băsistă, cea care îndeamnă oamenii inteligenţi şi capabili de gândire critică să fie apatici şi fatalişti. Ideea că "toţi sunt la fel" e un fel de filozofie de cârciumă (toţi sunt nişte idioţi în afară de mine şi prietenii mei) cu o priză uriaşă la bobor. Este motivul principal pentru al doilea mandat a lui Băsescu şi motivul pentru care PDLiştii nu sunt deloc îngrijoraţi de viitor. Este şi motivul pentru care politicienii se comportă aşa cum o fac: clasa politică este o oglindă fidelă a celor care votează. Ceilalţi, adică "deştepţii" care s-au lăsat convinşi să fie apatici şi să caute nod în papură opoziţiei, nu contează.

    P.S. ca să clarific: nu vă consider băsist, doar o victimă a acestui gen de propagandă. Ca şi pe Mordechai, un alt blogger inteligent dar care a făcut fără să vrea eforturi uriaşe pentru a asigura victoria lui Băsescu în 2009. Geoană atunci era Ponta şi Antonescu de acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti impartasesc parerea. Nu avem opozitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol extrem de bun. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere