A pritocit o lege a educaţiei după chipul şi asemănarea sa: şchioapă, surdă şi cretină. A încercat s-o impună prin şmecherie şi mârlănie. Nu i-a mers. Curtea Constituţională nu a fost de acord. A încercat şi a doua oară. Nici atunci nu i-a mers. Abia la a treia încercare a reuşit. Supusă unor presiuni politice îngrozitoare, Curtea Constituţională, a cărei componenţă fusese, în prealabil, „actualizată” într-un mod convenabil, a cedat. A dat verdictul: legea este constituţională. Nu însă şi aplicabilă!
Aşadar, pentru ce s-a chinuit gibonul ăsta? Pentru a emite (băsi) un căcat de lege care nu se poate aplica! Incredibil!
Pe de o parte nu se poate aplica fiindcă nu are norme metodologice. Stiţi ce-a făcut individul? A pasat sarcina elaborării legislaţiei secundare în cârca inspectorilor, directorilor şi profesorilor. Evident, a unor profesori, de o anumită culoare … findcă directorii şi inspectorii sunt toţi coloraţi „corespunzător”. Eu nu cred că nu putea să scrie această legislaţie cu ajutorul personalului din minister, dar nu a făcut-o … ştiţi de ce? Fiindcă „scriitorii” ăştia de legi sunt, cu toţii, atât de obedienţi şi de ţucălari încât, din dorinţa de „a da bine”, vor comite nişte texte cum nici Funeriu nu ar fi putut scrie. Dar, apoi, acesta se va putea disculpa: voi, profesorii, aţi elaborat normele metodologice. Care voi?
Dar, asta ar mai fi cum ar mai fi. Nu e, însă, vorba, doar de atât. Legea nu se poate aplica şi din motivul că e absurdă şi contradictorie, dau face referire la entităţi care nu există.
Un exemplu: directorii de şcoli ar trebui selectaţi exclusiv dintre membrii corpului naţional de experţi. Ori, acest corp nu există! Acesta e un exemplu, dar legea abundă în astfel de prostii.
Eu cred că, de vină e tot Curtea Constituţională. Oare trebuia să-i spună mangafalei că legea e constituţională, dar nu şi aplicabilă?
*
Cum credeţi că a procedat, în acest caz, sinistrul? A băsit un ordin pidosnic prin care anulează cele mai importante prevederi ale legii educaţiei. Sau mai corect spus, amână aplicarea lor până prin 2012-2015, când, mai mult ca sigur, guvernul va avea o cu totul altă compoziţie şi orientare şi legea lui Funeriu va fi aruncată la gunoi cu tot cu autorul ei.Şi, ca să nu-i supere prea tare pe amicii Andronescu si Marga, intr-un acces de mărinimie, Funeriu le dă voie să cumuleze funcţia de rector cu cea politică. Da’ ce credeaţi?
Acu’ spuneţi: tot vă mai îndoiţi că e idiot?
Update: Aceasta este esenţa legii educaţiei.
eu nu m-am indoit nicio clipa, asa ca nu e o surpriza :)
RăspundețiȘtergereGuvernul ăsta e plin de cretini ! Au vrut să le gîdile orgoliile maghiarilor, au dat drumul la lege, dar... habar n-au ce să facă cu ea !
RăspundețiȘtergere