marți, 21 septembrie 2010

Un nou infinit

Einstein spunea, cândva, că nu cunoaşte decât două lucruri infinite: Universul şi prostia omenească. Asupra primului avea unele dubii (am şi eu).

Dacă ar fi trăit în zilele noastre, Einstein ar fi ştiut, cu siguranţă, că există şi un al treilea lucru infinit: tupeul pedeliştilor.

Vă rog să urmăriţi cu atenţie următorul filmuleţ. Urmăriţi modul în care se disculpă această infractoare dovedită numită Roberta Anastase.



Prima gogomănie (min 0.35): cei care au fost absenţi trebuiau să fie prezenţi pentru a putea demonstra că sunt absenţi! Ok, să trecem peste o asemenea idioţenie. Hai să vedem ce spune mai departe păsărica asta.

Ce s-a întâmplat? PDL a compus o lege foarte importantă pentru români şi pentru România: legea pensiilor. Ce spune, în esenţă, această lege? Un singur cuvânt, din patru litere, ştiţi voi care e ăla. Da’ PDL zice că e o lege bună. O fi. Pentru buzunarele lor. Dar nu pentru români, pentru români este, pur şi simplu, o lege criminală! Este legea prin care pensionarii sunt condamnaţi la o moarte lentă, dureroasă şi umilitoare. Cum, pentru fi adoptată, o astfel de lege are nevoie, totusi, de nişte voturi, PDL face un „aranjament” cu PSD pentru ca acesta din urmă să se „facă că plouă”. Şi, Roberta Anastase spune şi cifra: 127 de miliarde. O spune clar, răspicat, şi o şi repetă. Euro, dolari, lei noi sau lei vechi? Anastase nu o spune, dar cum moneda naţională este leul (nou), înclin să cred că despre asta este vorba. Mă rog, şi dacă ar fi vorba de lei vechi, şi tot ar fi enorm. Pentru că e vorba de bani negri, bani de furat! Chiar dacă nu aveţi habar de contabilitate, vă daţi seama că banii ăstia nu pot fi înscrişi niciunde. În România nu există un cont pentru MITĂ. Mă rog, să zici că îi bagi la tot felul de cheltuieli, în tot felul de conturi, dar cum să bagi o sută douăzeci şi şapte de miliarde la cheltuieli?

Ca umare a acestei tranzacţii, PSD părăseşte sala în momentul votului, înlesnind frauda Robertei Anastase, care i-a considerat în continuare prezenţi şi ca şi când ar fi votat în favoarea legii!

Şi-a primit sau nu PSD banii?

Roberta Anastase o spune foarte clar: o sută douăzeci şi şapte de miliarde a costat votul „fuga PSD-ului” (min 4.45). Ce vreţi mai clar? Sunt banii mei, ai dumneavoastră, ai tuturor. Ai României!

Bun, ce mai spune fătuca asta, chiar că nu mai interesează. Spune că PSD i-a trădat pe români, pe pensionari, ok, dar PDL ce dracu’ a făcut? Mai spune că nu va ceda acestui şantaj ordinar ... care şantaj? Cine şantajează pe cine?

În ţara asta - aşa e când ai mai multe ţări – e nevoie de democraţie, ne asigură Anastase. Şi democraţia asta o fa vace PDL-ul, cu siguranţă ....

Finalul e apoteotic:

Dacă e cineva să îşi dea demisia, dumneavoastră (Ponta?!) sunteţi în aceeaşi situaţie!

Femeia nu-şi pierde timpul să-şi demonstreze nevinovăţia - oare cum ar putea-o face? ea nu face decât să-i acuze pe altii că sunt la fel de vinovaţi ca ea.

Mi-a zis cineva că-i o lege potrivit căreia orice mânărie nu mai e manărie dacă trece de o anumită sumă, cam cât ar face clădirea tribunalului pe piaţa liberă. Adică, dacă dai o şpagă de o mie, zece mii sau o sută de mii, e grav, grav de tot, puşcăria te mănâncă, ceea ce e foarte logic, şi foarte bine ... şi pe urmă se pune şi întrebarea: de unde dracu’ ai avut o mie pe timpurile astea? Da’ dacă mituieşti în valoare de o sută douăzeci şi sapte de miliarde (e un număr cu nouă cifre!), cine să te mai judece? Că de banii ăia îţi cumperi nu un tribunal, nu un DNA, ci zece, cu tot cu personal, cu utilităţi, cu tot. Şi-am mai înţeles că are şi imunitate scroafa ... nici porcina nu o atinge. Da’, dacă ahaşunuenunu n-are ce-i face, oare un acapatruş’şapte ce-ar face?

Un comentariu:

  1. PSD-iştii zic că n-au negociat nimic... şi îi cred de data asta, tocmai pentru că îi acuză Anastase. Câte bube în cap au ei, Năstase şi Iliescu nu şi-au permis niciodată să meargă atât de departe - să fure pe faţă votul parlamentului. Şi dacă ne gândim bine nici măcar nu e prima oară.

    RăspundețiȘtergere