joi, 30 septembrie 2010

Un nou guvern-fantomă,

După ce au văzut că şi cei de la PSD şi-au „tras” un guvern-fantomă, panica s-a înstăpânit la PD-L.

Cum, liberalii au, pesediştii au, mâine-poimâine şi uneperiştii or să-si tragă unul, asta ca să nu mai vorbim de minorităţi .... şi, noi, partid serios, de aproape 9%, stăm cu mâinile încrucişate?
– acesta a fost cuvântul de ordine în partid, şi cunoscuţi pentru iniţiativa şi spiritul lor de disciplină, pedeliştii şi-au făcut şi ei un guvern-fantomă, să nu se lase mai prejos. Ce-a ieşit, vedeţi mai jos. E vorba de un guvern flexibil, cu doar zece ministere, plus prim-ministrul. Femeile sunt foarte bine reprezentate, nu mai puţin de patru miniştri, inclusiv primul-ministru fiind femei. Dispar nume „grele” din ierarhia partidului, omniprezenţii Blaga, Videanu, Berceanu, şi chiar şi şeful partidului, Emil Boc (asta şi pentru faptul că, în prezent, Emil Boc conduce un alt guvern-fantomă)! Apar, în schimb multe nume noi şi interesante.

Foarte interesant este modul în care s-a renunţat la unele ministere „clasice”, cum ar fi cel al muncii. Pentru că, în curând, nu va mai fi nimic de muncit, deci un asemenea minister nu si-ar fi justificat existenţa.

Dar, ce să mai lungim vorba, iată lista persoanelor nominalizate, precum şi argumentele care au fost avute în vedere atunci când au fost făcute nominalizările respective. Aşadar:

Prim-ministru: Elena Băsescu. Mai încape vorbă? E frumoasă, deşteaptă, are referinţe excelente, ce mai vreţi?

Ministrul etichetei şi armoniei desăvârşite: Traian Băsescu. Ei, de ce? D’aia.

Ministrul economiei şi prosperităţii: Daniel Petru Funeriu. După ce şi-a dat întreaga măsură a capacităţii sale manageriale la Ministerul Educaţiei, luând măsuri excepţionale, precum concedieri, reducerea veniturilor angajaţilor, desfiinţarea şcolilor etc., vă daţi seama ce va face ăsta la economie si prosperitate?

Ministerul cinstei, onoarei, demnităţii si justiţiei: Roberta Alma Anastase – ştim cu toţii de ce. La acest minister Monica Iacob-Ridzi va fi doar secretar de stat.

Ministerul înţelepciunii: Cristian Boureanu. E un minister greu, care nu poate fi condus de altcineva decât de un bourean.

Ministerul sănătăţii: Monica Tatoiu. Pentru că, dacă o vezi doar cinci minute la televizor, îţi dai seama de cât de sănătoasă poate fi.

Ministerul frumuseţii şi gingăşiei: Elena Udrea. Vedeţi pe altcineva?

Ministerul educaţiei şi culturii: Nicolae Guţă. Un excelent compozitor şi interpret, başca faptul că e o persoană foarte cultă si educată. A promis că se spală şi-şi pune dinţi noi, altfel ar putea fi preferat Fernando de la Caransebeş sau Marian Valorosu.

Ministerul tineretului: Valeriu Tabără. Pentru bogata sa experienţă în domenii conexe.

Ministru pentru românii de pretutindeni: Antonie Solomon (după ce iese din pârnaie). Pentru modul elegant în care a relaţionat cu Mircea Dinescu.

Ministru de externe: Alin Popoviciu. Fiindcă vorbeşte foarte mult, dar e mereu pe dinafară.

2 comentarii:

  1. Ministru de interne : BOUREANU!

    RăspundețiȘtergere
  2. Să spun că i-ai potrivit pe toți la fix, prea te-aș lăuda.
    Declar doar că lista de personaje, cu care, de altfel, se deschide orice operă dramatică,( vezi comedia de moravuri politice- se poate citi chiar ”năravuri”) , ar trezi și morții.
    De invidie, bineînțeles.
    Ar dori și ei măcar o zi cu asemenea ”unși”..

    RăspundețiȘtergere