sâmbătă, 4 septembrie 2010

Cum se fură

Înainte de `89 toţi românii furau echitabil unii de la alţii. Statul îi fura echitabil pe tovarăşi, iar tovarăşii furau statul.

1990-1996: se fura pe scheme şi inginerii financiare de tip piramidal. Cei care au furat s-au numit mai târziu oameni de afaceri.

1996-2000: se fura din privatizări. Comisioane de zeci de milioane de euro, industrii întregi vândute pe 1 leu. În perioada asta se nasc industriaşii gen Patriciu.

2000-2004: se fura din marile privatizari, retrocedări şi derogări de la plata taxelor şi impozitelor. Cei care au furat s-au numit mai târziu moguli.

2004-2008: se fura din investiţii şi contracte cu statul. Statul a investit în buzunarele şmecherilor. Celor care au furat, azi le spunem băieţi deştepţi.

2008-2010: privatizări nu se mai pot face, investiţii nu, că a venit criza. Aşa că s-a furat direct din bugetul statului.

2010 – în prezent: bugetul nu mai există. Aşa că se fură direct din buzunarul românilor, salarii, pensii…! De fapt, dacă mă gândesc bine, nu se mai fură, se ia de-a dreptul. Că a fura presupune a lua pe ascuns….

(autor necunoscut)

Un comentariu:

  1. 2011 - Rămaşi fără venituri, românii emigrează în masă. Pedelacheii nu mai au ce fura. Se emite decretul prezidenţial de naţionalizare. Reîncepe colectivizarea. Se dovedeşte ciclicitatea istorică: după o revoluţie urmează restauraţia. Trăiască Republica Bananieră România şi genialul ei conducător!

    RăspundețiȘtergere