marți, 22 iunie 2010

Balul repetenţilor

Băsescu a dat un nou termen guvernului Boc: până în septembrie. Da’ ce trebuie să facă guvernul Boc până în septembrie?

Reforme

Oups ... nu. Reformele le face Băsescu, personal. Guvernul trebuie doar să aplice aceste reforme.

Dar, în ce constau ele?

Ei, în ce ... ştie toată lumea: tăieri, reduceri, concedieri. Şi pe urmă? Şi tot aşa, fiindcă un alt fel de „reforme” PD-L nu poate să facă.

V-aţi gândit, cumva, la vreo măsură de natură să stopeze criza, sau măcar să „îndulcească” viaţa celor afectaţi? Speranţe zadarnice, a luat guvernul Boc, până acum, vreo astfel de măsură? Nu a luat şi nici nu va lua.

Situaţia mi se pare cât se poate de rizibilă.

Anişoara Odeanu, cea numită de George Călinescu „întâia ingenuă a literaturii române” relata, în romanul său de debut „Într-un cămin de domnişoare” povestea unei tinere care mai avea o lună până la examenul de licenţă, si treizeci de examene de susţinut. Ziua şi examenul. O bibliotecă întreagă de citit şi învăţat. Până atunci, tânăra promovase trei examene. Că aşa era regulamentul, ca să promovezi un an trebuia să iei un examen, atât. Şi, aşa reuşise să ajungă în ultimul an, promovând doar trei examene, în patru ani. Iar acum avea treizeci în treizeci de zile! În plus, timpul era aşa de frumos, aşa de bun de plimbare, încat nu se putea gândi deloc la carte ... sau poate era prea cald, moleşeală, şi iarăşi nu se putea gândi la carte ...

Guvernul Boc stă, încă şi mai prost: el n-a trecut, până acum, niciun examen! Iar acum, până în septembrie, le va trece pe toate! Haida-de!

Emil Boc este, pe drept cuvânt, întâiul ingenuu al politicii româneşti.

Dar noi? Cât de proşti trebuie să fim ca să credem că în toamnă va fi mai bine?

Acu’, dacă mamiţa, mam-mare şi tanti Nuţi vor dori, cumva, să-l mai recompenseze pe dobiBoc, asta-i altă problemă! Discutăm la toamnă...

Un comentariu:

  1. Salut! Ai fi de acord cu o publicitate reciproca de bloguri? Daca da, trece-ma Chiriac Cosmin in blogroll. MS mult

    RăspundețiȘtergere