joi, 24 iunie 2010

Întrebări

Când un politician are informaţii clare asupra unor dezechilibre economice de structură, a unor tendinţe extrem de negative pentru ţara sa, dar preferă să MINTĂ, să asigure poporul că totul e ok, că pensile şi salariile se vor plăti, că ţara va ieşi curând din criză, dacă nu cumva a ieşit deja, este aceasta o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau nu?

Când o lege trecută prin toate etapele de validare nu este aplicată, când însuşi preşedintele recunoaşte că o astfel de situaţie este echivalentă cu anularea statului de drept, este aceasta o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau nu?

Când media semnalează o stare economică dezastruoasă, o situaţie socială explozivă, abuzuri inimaginabile etc., este aceasta o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau nu?

Când un pensionar care se teme că nu va avea bani de mâncare sau medicamente îşi strigă durerea în stradă, este aceasta o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau nu? Ar fi mai bine, oare, să se sinucidă, aşa cum au început, din păcate, să facă unii dintre aceşti bătrâni, sau ar fi mai bine să aştepte, pur şi simplu, să moară de foame?

Pentru situaţia în care nu îţi convine ceea ce vezi la televizor, s-a inventat obiectul numit telecomandă. Pentru situaţia în care nu îmi convine ceea ce citesc într-un ziar, cumpăr altul ... şi aşa mai departe. Nimeni nu mă sileşte să văd, să aud, să citesc ceea ce nu vreau, ceea ce nu-mi place ... asta şi pentru că am alternative. Cine doreşte să-mi restrângă libertatea de opţiune, să pot opta doar între Scânteia şi Scânteia Tineretului? Sau, între B1TV şi OTV? Şi de ce?

Un comentariu:

  1. :)

    ... si cu acestea fiind zise(scrise), te-ai inscris "benevol" pe lista celor ce reprezinta un "atentat la siguranta nationala"!
    :))

    Bun regasit!

    RăspundețiȘtergere