miercuri, 9 iunie 2010

Comunicatul societăţii medicilor pedelişti

Studiile şi cercetările medicale efectuate atât la noi, cât şi peste tot în lume, au pus în evidenţă un fenomen foarte grav, şi anume cel al recrudescenţei unor boli foarte grave, care au devenit, practic, principalele cauze de deces, şi anume cancerul şi bolile de inimă şi vasculare. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, ştiinţele medicale nu au găsit încă o soluţie a acestui flagel, astfel că, an de an, creşte procentul persoanelor care au drept cauză a decesului una din aceste maladii. S-a ajuns, practic, în situaţia în care, din doi decedaţi, unul a avut drept cauză a decesului fie cancerul, fie o boală de inimă.

Această situaţie este, evident, absolut anormală şi de nedorit, astfel că nu trebuie să dispreţuim nicio cale care ne-ar putea duce la reducerea acestui procent. Şi există o cale!

Tocmai atunci când lumea medicală îşi pierduse orice nădejde în legătură cu limitarea procentului persoanelor care îşi pierd anual viaţa din cauza cancerului sau a bolilor de inimă şi vasculare, iată că speranţa apare de acolo de unde nimeni nu se aştepta, şi anume de la Palatul Cotroceni! Incredibil, dar perfect adevărat.

Simulările efectuate de institutele noastre de cercetări medicale, precum şi peste hotare, în centrul de studii medicale al femeiului, demonstrează, fără putinţă de tăgadă, că o măsură precum reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15% ar produce, după numai trei luni de aplicare, o reducere de până al 50% a incidenţei deceselor din cauza cancerelor şi a bolilor cardiace şi vasculare, iar dacă această măsură ar fi coroborată cu o creştere substanţială a cotei unice şi teveaului, precum şi cu o depreciere de minimum 20% a monedei naţionale, efectele ar fi de-a dreptul magice, procentul deceselor din cauza acestor boli ajungând sub 5% din total decese, restul deceselor producându-se din cu totul alte motive, precum inaniţia, suicidul, şi aşa mai departe.

Aceste studii şi cercetări constituie temeiul stiinţific pentru care organizaţia noastră recomandă tuturor medicilor care sunt şi parlamentari să voteze împotriva moţiunii de cenzură şi în favoarea guvernului Boc, aceste măsuri fiind singura garanţie în favoarea implementării programului naţional de reducere a incidenţei deceselor cauzate de cancer şi boli de inimă si vasculare. Votaţi pentru Boc, votaţi pentru sănătatea naţiunii!

24 de comentarii:

  1. Razbunarea porcului
    Romania,este lipsita de cultura, chiar si in domeniul culinar; romanii mari consumatori de carne de porc, ( cine nu taie porc e sarac )sint printre primii care fac si boli cardiovasculare, caci.. de .. asta e " razbunarea porcului "tu il omori pe el, dar si porcul te omaoara pe tine !
    casapit ca in epoca primitiva/ spre deosebire de alte popoare civilizate / satele romanilor sint inainte de craciun pline de racnetele porcilor sarmani.
    La atita lacomie de carne, si indiferenta pt. suferinta animale, ma intreb : de ce adica sa nu sufera si Domnia sa Omul ?
    F. bine, cu bani mai putini in buzunar, v-a minca mai putin, si v-a ramine mai sanatos !

    cind deschid televizorul si vad persoane " buhaite si falcoase " stiu: am nimerit iarasi un canal din a mea tara natala,Romania de care traiesc departe- cu toata placerea !

    Semneaza Adorata

    RăspundețiȘtergere
  2. Adorata vegetariana (?),
    Cu bani mai putini in buzunar, romanul "v-a" manca, in loc de carne de porc, slanina, jumari si paine cu untura... din simplul motiv ca nu-si vor permite andive, broccoli sau stridii.
    Chestia cu TV-ul e ciudata. Mie, persoanele "buhaite si falcoase" imi sugereaza film american (nu artistic, ci documentar, filmat pe strada). Poate ar fi bine sa fii atenta sa nu mai "nimeresti un canal" :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Daca nu ar fi tragic, am spune ca avem de-a face cu comedia pura!
    :))
    Mi-a placut ideea.
    ___

    @anonim, daca nu ai toate datele problemei, problema nu va fi niciodata rezolvata corect: SUA este pe primul loc in incidenta numarului de cancere, nu Romania!
    In alta ordine de idei, in Romania rata mortalitatii este foarte mare datorita sistemului sanitar precar (ca acum 100 de ani).

    Nu porcul este culpabil, ci mancarea extrem de proasta plina de substante chimice.
    Romania este piata de desfacere pentru toate produsele de cea mai proasta calitate din UE (si nu numai).
    De ce?
    Pentru ca nu exista un control asupra lor (nu au niciun interes cei indrituiti sa-l faca) si pentru ca aceasta a fost ideea cand am fost acceptati in UE.
    :)

    Cultura romanului, in privinta porcului, este foarte sanatoasa.
    Adica era, pentru ca in ultimile decenii s-a implementat sistemul - cresterea porcilor la gramada, imbuibarea lor cu hormoni de crestere si plasarea lor ori pe masa cetatenilor, ori in scaunele de conducere! (la noi sunt foarte putine ferme de acest gen, cea mai mare cantitate vine din exterior)
    :)
    Traditia este veche la romani, iar inainte vreme, incidenta cancerelor era minora (asta inainte de industrializarea masiva).
    Nu porcul crescut in batatura taranului cu grane bune produce cancerul taranului!

    Persoane buhaite vezi pe tot globul, mai putin pe continentul negru (desi, daca ar fi sa facem o statistica pe pigmenti, si acolo ai constata ca pigmentul alb a luat proportie in raport cu cel negru)!
    :)
    Nu stiu in ce tara traiesti tu, insa este cert ca te invarti intr-un perimetru relativ mic.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. ah domnule Dominic !
    de cind lumea , taranii au rosii , stevie, cartofi, fasole, etc. in propia gradina, NU trebuie sa fie andive si brocolii. Nu mai exista piete de tarani, cu asemena produse ?
    sigur si americanii sint f. grasi- unii dintre ei- asta tine de asemena de faptul ca si lor le lipseste cultura in general...
    cer este : bolile kardiovasculare, sint in tarile " din lumea a treia " necunoscute, cu toate ca au un sistem medical precar.
    " Buhaitii " raman la atributul acesta- egal din ce tara- au cu prepoderenta tensiune arteriala,
    80 % din toate molile de metabolism, sint legate de modul de hranire.
    suferinta animala- cere si ea atributul ei,

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah Domnule Adreiradu..
    .. dar taranul care " conform traditiei " isi casapeste , si actual, cu mijloace barbare dobitocul din ograda,producindu-i o infinita suferinta !!!
    e prea departe de reflexii ca acestea :
    " porcul moare pe loc, iar omul pe rate .."
    ( untura porcului, are si ea un pret, transcedental .. )

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  6. ..cred ca fälcile buhaita sint " import american " caci tot ce vine din america este de admirat...pt. majoritatea,mai ales pt.cei care o vad numai din pose...

    RăspundețiȘtergere
  7. @adorata: Stimata doamna, credeti ca un om care depune si o munca fizica, se poate hrani cu o mana de fasole si un bors de stevie?

    "F. bine, cu bani mai putini in buzunar, v-a minca mai putin, si v-a ramine mai sanatos !" Va propun sa va stabiliti un buget de 100 dolari (sau hai, chiar euro)din care sa va platiti caldura, apa, curentul electric si sa si mancati. Sunt convins ca va va aduce o sanatate de fier :)
    Vad ca sunteti f sensibila la suferinta porcului. Stiti cumva cam cati oameni sunt ucisi cu cruzime in fiecare zi pentru ca americanul sa aiba banii pentru cei patru hamburgeri pe care ii mananca intr-o zi?

    RăspundețiȘtergere
  8. am uitat ceva...
    Spuneti "bolile kardiovasculare, sint in tarile din lumea a treia necunoscute, cu toate ca au un sistem medical precar. "
    Stiti cat e speranta de viata in Swaziland, de exemplu? 32 de ani!!!!
    Prefer sa mananc ce imi place si sa mor de inima la 70-80 de ani, decat sa mor "sanatos" si fara probleme cu inima la 32.
    I rest my case.

    RăspundețiȘtergere
  9. cine ma rog il opreste pe taranul roman, ( decit poate propia prostie )in loc sa creasca 2-3 porci pe an, mai bine 3-4 capre, sa preia ´veghea traditie, de a face brinza de oaie, cascaval, sa creasca mai bine pasari de curte, sa consume, si vinda oua.
    Ei pt. toate astea trebuie pusa mintea la contrbutie..!!! cine mai are chef?/ in RO ???
    Ar ajunge pe masa bucate mai sanatoase, si i-ar aduce un ban in plus.
    Sa dai porcului " laturi " si sa-l oropsesti-poate orice prost !
    Ce se intimpla pe alte tari ale globului, nu este scuza, pt. " primitivismul " de care da romanul dovada in europa/
    sa auzi porcul urlind, pina isi da sufletul..
    sa nu fii sensibil la suferinta lui, asta atrage dupa sine un efect de " bumerang "
    cit priveste, viata scurta de durata in tarile lumii a treia, aceasta este consecinta unei subnutritii permanente, caz care nu este in Ro.
    cei ce au salariul putin... etc. da du-te domnule la tara, creste oi, pasari, si nu te mai vaicari ( in alte tari aceste indeltniciri au traditie, si ofera un mod de existenta.
    in occident, si la tara, unii cistiga cu diverse : salon de frieserie, atelier de reparat masini, de tapiterie, etc, etc, oricine poate daca vrea, dar in Ro, satele sint pustii-
    toti vor "la oras" ca acolo sint ciinii cu covrigi in coada...


    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  10. [toti vor "la oras" ca acolo sint ciinii cu covrigi in coada...]

    ...iar altii pleaca si dau sfaturi "peste gard", fara sa aiba habar despre ce vorbesc...
    Stiu destui tarani care nu mai cresc porci, si nu de mila lor ca trebuie sa-i omoare la un moment dat, ci pentru ca ii costa mai putin sa cumpere carnea de porc de la supermarketul din orasul apropiat.

    [consecinta unei subnutritii permanente, caz care nu este in Ro.] NU INCA... dar nu mai e mult pana atunci :(

    [la tara, unii cistiga cu diverse : salon de frieserie, atelier de reparat masini, de tapiterie, etc] in RO se descurajeaza activitatile astea... impozitele ajung mai mari decat castigurile

    - un crescator de capre va avea oarecare dificultati in a face branza de oaie :D

    RăspundețiȘtergere
  11. da, exact, si romanii ar trebui sa se uite " peste gard " ce fac altii, ar invata ceva de la ei.
    sigur facutul brinzei trebuie " invazat ", traditii de valoare sau piedut sau nu-au existat probabil niciodata.
    in ce domeniu are Ro, de fapt traditie ?
    elvetienii fac ceasuri, italienii brinza,nemtii mercedesurile, si romanii, ah da, fac toba de porc.... si tracoare pe care nu le vrea nimeni
    scuze se gasesc mereu, mai bine ar fi sa pice para in gura lui malaiata...

    RăspundețiȘtergere
  12. .. daca taranilor,sau luat cu forta pamintul. si au fost trimisi in colektive... ce sa mai astepatam sa fie azi taranul creativ...

    deci letargia/ agonia actuala are radacini adinci...

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamna Adorata, cred ca ati gresit blogul!
    :)
    Sau daca nu l-ati gresit, cu certitudine "mintea de pe urma a romanului" ati luat-o cu dvs., poate din greseala. Se mai intampla!
    :)
    Luand in considerare si interjectia tic de la inceputul fiecarui comentariu, sunt indreptatit sa-mi exprim condescendenta fata de dvs si, implicit, fata de suferinta bietelor animale!
    :)

    Un subiect serios abordat de dvs. este cel cu frizeriile, atelierele etc.
    Care este diferenta ESENTIALA intre un sat romanesc si un sat, de pilda, frantuzesc sau daca doriti italian, spaniol etc?

    RăspundețiȘtergere
  14. diferenta, intre un sat occidental si unul romanesc, este cam - distanza de la pamint la Luna ..
    in primul rind, taranii traiesc din munca lor de agricultori; sint crescatori de : vite, porci, pasari, recolteaza cereale, si le vind " en gross " la firme mai mari;
    cine nu este agricultor este altceva : intr-un sat gasesti : gradinite de copii particulare, cresterea de animale de rasa - ciini pisici, pasari exotice, care se vind f. bine; altul este friser, un altul repara masini, altul -si asta este f. f. des- este brutar !!! deschide in sat o brutarie !

    v-am numarat doar citeva detalii... asa ca la sat e aproape ca la oras.
    in satele din sudul Italiei mai ales, exista dupa cum se stie, traditie, pt. vinuri,
    pt. cresterea oilor, etc. a-si putea la infinit sa dau exemple.ei vind lina, brinza, unele soiuri de brinza sint legendare si f. rafinate..
    Si cum este un sat in Romania ? am fost nu de mult in vizita: cotezul de porci- chiar sub fereastra de la bucatarie, muste, miserie, si vaicareala, continua.
    Porcii zac in propia balega,, ... curatenia - un atribut putin luat in seama.
    animale de casa- ciini , pisici, tinute afara,
    si pe ger...sau abandonatea...
    E falsa ideea- sa astepti totul de la stat, si mai sanatos este sa intreprinzi TU ceva.
    in tarile unde exista o traditie mestesugara,
    care se continua din tata in fiu, este de succes, pt. ca este fundamentul unei familii de peste generatii;

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  15. .. dar ca sa revin la intrebarea Dvs: " care este diferenta " esentiala " intre un sat romanesc si unul occidental-
    a-si raspunde asa : MENTALITATEA ! este diferenta ; iar aceasta se cultiva mai mult in familie, si mai putin la scoala..

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna de dimineata, tuturor!
    :))
    Doamna Adorata, GRESIT!
    Raspunsul corect era: apa curenta, canalizare, curent electric!
    :)))

    Nu poti face agricultura cand nu ai nimic din cele enumerate mai sus.
    Italienii, pentru ca tot ati adus vorba de ei au sistem de irigatii pe dealurile acelea (teren accidentat) :)) pe care cultiva maslini, portocali, mandarine, piersici etc.

    Taranul italian (ca tot l-ati dat exemplu) are si bideu in baia lui, nu numai wc!
    Porniti de la lucrurile elementare si veti intelege de ce taranul roman nu poate fi comparat cu taranul italian.
    :)

    Si mai este un punct deloc nesemnificativ - peste 50 de ani de comunism in care a trebuit trai taranul roman (punem la socoteala si acesti 20 de ani de comunism cu ambalaj democratic).

    Meteahna romanului face turism odata cu romanul!
    :)))
    De a privi, emite opinii, fara a JUDECA!
    Vedeti buba pe epiderma, habar nu aveti ce anume a produs-o, insa va pronuntati cu emfaza ce medicamente sunt benefice!
    :)))
    O zi cu minte lucratoare! Odihniti ochii.

    RăspundețiȘtergere
  17. stiti Domnule ! ca "Mentalitatea" nu are mult de a aface cu " Statul " si" politica" si satele din Ardeal au curent electric, Baie nu o foloseste zilnic mai nimeni, ce sa mai vorbim de bideu ( imi vine sa rid ) si balega,in fata cotetului.
    apa se trage si ea din fintina mai in toate gosdpodariile, asa pt. nevoile bucataresti...si cam atit...
    am putea vorbi la nesfirsit,
    aveti dreptate; in 50 ani de comunism, romanul a preferat sa gindeasca statul pt. el.
    abia peste doua generatii se v-a schimba poate mentalitate...
    Eu ma opresc aici cu blogul meu, pt. ca privim realitaea din perspective f. diverite.

    cele bune !

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  18. Doamna Adorata, aveti dreptate, mentalitatea nu are de-a face cu "statul" si "politica", cu mici exceptii... exemplul si traiectoria!
    :)
    Fara acele elemente, imperios necesare, scrise de catre mine mai sus, agricultura nu se poate face.
    Nu poti cara cu galeata apa pentru a-ti iriga ternul insamantat... sau poti (in mintea unora este posibil si acest lucru - exemplu concludent il da chiar Ministerul Agriculturii din romanica) dar sa nu fie cu mirare ca taranul roman si-a insusit atributul sisific. :)

    Inclin sa va cred, probabil vorbiti, in cunostinta de cauza, despre satele din ardeal si despre acei oameni care nu folosesc baia... dvs. stiti de unde proveniti si ce experienta de viata ati avut. Eu doar pot sa presupun, insa apelez la abstineta.
    :)
    Sunt strazi intregi in capitala romanicii care nu au canalizare si apa curenta, iar noi vorbim despre satele romanesti.
    :)
    E un fel de sport national de a da cu bata-n balta, iar abilitatea nu se pierde nici cand avem contact cu alte civilizatii.
    Deh, mentalitatea nu are legatura cu politicul, ci cu familia! (si aici v-am dat dreptate).

    Da, abordam aceslasi subiect in mod diferit.
    Dvs. omiteti istoria, omiteti elementele necesare unui trai civilizat, omiteti aspecte strict tehnice, politica fiscala etc. insa ridicati pretentii precum o mimoza inchisa-n globul de cristal.


    Va doresc destuparea mintii!
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ingenioasa modalitatea de a fenta statisticile. Si cum noi ne pricepem la aceasta, este clar ca va trebui sa obtinem brevet pe aceasta noua practica medicala...
    Mi-a placut articolul. Propun ca noua metoda sa fie aplicata pe cei 2xB. Sau nu este voie?

    RăspundețiȘtergere
  20. Stimate Domnule ...Andreiradu

    lasind la o parte vocabularul care lasa pe ici pe colo de dorit ( " va propun destuparea mintii " ), va dau citeva exemple despre " Mentalitatea romaneasca "

    1. o tara plina de blocuri, urite jepuite, din pacate,
    blocuri sint si in occident, in ele traiesc oameni mai saraci_ spre deosebire de romani, acestia din urma au : ferestre curate, perdele albe, flori pe balcon;
    ce au romanii ? ferestre murdare, nici o floare, si perdele de culoarea vintului turbat.( apa si sapun are fiecare, .. )
    2. multi se duc la doctor si le put picoarele, ce sa mai vorbim despre detalii,
    stiu f. bine pt. ca am practicat medicina in Romania,
    3.cei mai multi muncesc, din sila si fac o munca numai ca sa aduca o leafa acasa,
    ambitia, de aface ceva personal o au f. putini.
    e drept ca trecerea de la un regim comunist la un regim liber de conducere - are in primul rind o drastica consecinta : PRIVATISAREA !!!!!!!!!!!!!!Domnule !

    odata cu PRIVATISAREA, PATRONUL v-a da o multime de personal afara, si se iveste somajul.pt. ca patronul nu este Statul care platea inante pe toti, ca munceau sau nu munceau..
    somajul este o caramida fundamental a capitalismului ;
    Somajul insa, este si MOTORUL,care impinge inainte economia !
    intrebarea capitala este insa urmatoarea :
    cine a vrut o schimbare de regim ??? romanii in Romania, sau cubanezii in Romania ?
    bun: au vrut-o romanii !
    atunci de ce atita vaicareala ??????
    pe vremea comunista. sigur ca statul, manipula tori banii, dar acum o f. mare parte din ei sint in mina unor patroni care economic, au primul si ultimul cuvint;
    asa este si in occident !

    politicienii nu vor asigura locuri de munca, ori cit ar da ei din gura:
    Locurile de munca si leafa, este asigurata de mersul economiei, interne, dar si interantionale:

    mai toata lumea simte criza financiara,un petec de tara ca Romania, desigur resimte aceasta si mai amar:

    Cred ca teoria aceasta este pt. Dvs, cam greu de priceput.
    Nu va doresc destzuparea mintii,
    ci o seara placuta !

    Adorata

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna de dimineata, tuturor!
    Sarut'mana, doamna Adorata!
    :)
    Care unitate lexicala din vocabularul utilizat de catre mine, v-a produs neplacere, va "lasa de dorit"?

    :)
    Doamna Adorata, am inteles mesajul dvs.

    In occident, prima lectie pe care ar trebui sa o invete orice roman plecat de pe te miri unde ar fi: nu arunca cu noroi in ferestrele curate ale altor oameni (ca tot le dadeati exemplu)!

    Cei mai multi au invatat acest lucru, insa au o apetenta extraordinara de a arunca cu noroi (intrinseca), pe care nu o pot "struni", astfel ca ori se intorc in Romania pentru a degaja cumularea noxelor interioare ori intra in virtual si murdaresc ferestrele propietarilor spatiilor respective (ori, reorienteaza noroiul catre proprii sai conationali crezand ca astfel se delimiteaza de ei).
    :)

    Cele 3 observatiile ale dvs. sunt pertinente, pana la un punct, de la acel punct devin patetice si puerile.
    Stiti care este acel punct?!

    In privinta paragrafului in care tineti lectii de economie (una dintre calitatile romanului neaos este aceea ca se pricepe la orice) dovediti ca sunteti incomprehensiva.
    Adunati franturi oftalmice,le treceti prin sita rara a creierului si puneti diagnosticul cu pretentia unui cercetator stiintific.

    Cititi va rog, cand a aparut capitalismul, definitia, ce presupune, ce modificari a avut pe parcursul istoriei existentei sale, care este tendinta actuala si coroborati cu datele capitalismului din Romania.
    Apoi deschideti un blog personal, decorati-va ferestrele cu floricele, abordati o tema si asteptati oaspetii pentru a dialoga cu ei pe tema respectiva.
    Promit sa fiu prezent, daca ma onorati cu o invitatie.

    A... important! Anterior infaptuirii celor recomandate de mine mai sus, va rog sa va tratati de oftalmoconicoza! Sta sub atributul "imperios necesar" (pentru claritate, implicit coerenta).

    Conchid: de aceea capitalismul in Romania a imbracat o forma abracadabranta, tinand aceasta tara in prapastie! Pentru ca toti neavenitii, impostorii, oportunistii, analfabetii si diletantii au crezut ca a schimba structura unei tari este precum schimbatul lenjeriei intime sau sosetelor! Rezultatele sunt incontestabile.

    Multumesc pentru urare,
    astept invitatie in casuta dvs. virtuala!

    Un sfarsit de saptamana pe masura dezideratelor si capacitatilor dvs.
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  22. Stimate Domnule !

    cu vocaburalul Dvs. " osterntativ de sofisticat "( va rog sa va tratati oftalmoconicoza - SINTETI OFTALMOLOG- nu inseamna ca abordati sau disertati argumentel amintite de mine.
    Nu e nevoie sa citesc istoria capitalismului, e suficient, sa traiesti in occident, ca minte- de peste 20 ani, si stii ami bine practica decit teoria !

    somajul va--exista mereu, acolo unde funtia statului, se minimeaza, in a face numai politica; caci economia ajunge pe miinile altora care- ca sint cinstiti sau hoti, etc- important este, ca in capitalism, cistigul este primordial, iar individul, numai un scop de a atinge mijloacele.
    va dau un exemplu : fosta Germanie democrata, a primit si primeste ajutoare de miliarede de euro anual, din West, dar ei tot nu fac nimic, si depling vechiul system.
    banii nu schimba mentalitatea, ...NU
    ar fi bine sa vorbiti despre Capitalism,. traind in occident si nu in Romania...
    Capitalismul romanesc este de adreptul " grotesc ", la fel cum ai pune o baba pe scena sa danseze balet, si ea sufera de reumatism, osteoporoza-SARMANA
    cIne dracu sa impuna capitalismul ADECVAT
    caci nimeni nu are experienta anterioara.
    iar strainii nu-se sinchisesc, sa dea romanilor lectii de capitalism,

    capit.rom., se comporta ca o avalansa de zapada, care se rostogoleste, fara sa stii ce pagube aduce..in Ro se vede- dezastuos.
    iar profitorii din afara- abai a steapata,...
    va dati numai pretentia ca Dvs. sinteti in tema competent...
    pt. vocabularul dvs. am numai decit un zimbet ironic,nu suportati contradictia, dau diseratia, dar jigniti- o calitate tipic romaneasca.
    spuneati Dvs, parca : unii pleaca, si comenteaza peste gard ?
    prefer miseria sa o comentez, peste gard-decit sa o traiesc zi de zi./se pare ca va deranjeaza ...
    poate cu specialitaea dvs. de oftalmolog, faceti in occident cariera !
    revenind la capitalismul romanesc, el nici nu va- duce la prosperare, ci se v-a agrava,
    probabil, colabind, pina la urma.
    caci o stare de criza, este ca o guma, pe care nu poti s-o intinzi la infinit..
    Urmarea: probabil o situatie asemanatoare Greciei- este vorba sa fie eliminata din Eu, sau daca Nu,ajutorul de miliarde-acordat Greciei, care deja este f. criticat- nu se va- mai repeta si in cazul altor tari- care
    sint aproape de colaps .
    iar Grecia v-a colaba chiar cu ajutorul primit.

    Adonis

    RăspundețiȘtergere
  23. ...m-ati facut sa rid- Domnule Andreiradu ! cu " reorientarea noroiului " nici decum nu doresc sa-l plasez de ici colo, voiam sa zic DOAR ca : " apa si sapunul " se consuma de unii; cetateni ai Terrei- MAI PUTIN,tocmai pt a protja natura MAI MULT !

    Domna Adorata

    RăspundețiȘtergere