vineri, 23 iulie 2010

Căldură mare (şi) la Băile Tuşnad

La Băile Tuşnad e, cred, destul de frumos. Apă minerală, brazi, răcoare. Totul ce e necesar pentru o odihnă bine-meritată, pentru o refacere după un an de muncă grea. Şi pentru relaxare, pentru calmare.

Numai că sunt persoane care nu se pot calma nici în acest cadru minunat. Mai sunt persoane cărora răcoarea muntelui nu le poate domoli nicidecum fierbinţeala.
Trebuie să ieşim în stradă dacă este nevoie. Dacă trebuie, secuimea are nevoie de un model de tip catalan, dar în acel moment UDMR nu va mai fi la guvernare pentru că am manifesta împotriva lor.

Cel care a spus aceste lucruri este László Tőkés. Dar, oare în ce calitate şi, mai ales, în numele cui, a vorbit László Tőkés?

Dacă a vorbit în nume propriu, e problema lui. Probabil a consumat ceva etnobotanice şi a confundat Covasna cu Catalonia. Mai zilele trecute o confunda cu Tibetul.

Dacă a vorbit în numele Parlamentului European, al cărui vicepreşedinte este, lucrurile se schimbă niţel şi consider că România ar trebui să-şi regândească, din perspectiva acestor declaraţii, relaţia cu P.E.

Iar dacă a vorbit în numele U.D.M.R., lucrurile se complică încă şi mai mult. Pentru că U.D.M.R. este parte din guvernarea României. A vorbi în numele U.D.M.R. e ca şi cum ai vorbi în numele guvernului Boc.

E de prisos, cred, să adaug că, atâta timp cât guvernul Boc şi preşedintele Băsescu nu au o reacţie fermă la aceste declaraţii, înseamnă că au consimţit cu ele.

Ei, să fim oneşti şi să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, şi lui Boc ceea ce e al lui Boc.
România are o Constituţie care trebuie respectată şi nu se discută.

Asta a declarat premierul României, Emil Boc. Păi, bine, măi bocciule, nu te-ai prins că Tőkés exact asta face: discută Constituţia României? Cât priveşte respectarea, ce să aşteptăm de la Tőkés, atâta timp cât şi Băselu se şterge cu ea pe picioare ori de câte ori are ocazia?

Iar Orban ce caută la Tuşnad? Nu Ludovic, nici Leonard, ci Viktor. Ăla de-şi zice premierul Ungariei şi care a venit pe un val de încredere de 67% şi acum mai are vreo jumătate.

Înclin să cred că nici ungurilor nu prea le mai place de Tőkés ăsta şi de U.D.M.R. Că U.D.M.R. n-are decât un principiu, acela de a fi tot timpul la putere. Dac-ar trebui să-l pupe-n dos pe Vadim pentru asta, pe Vadim l-ar pupa. Iar despre Orban, Viktor Orban, ce să zic? El a mai fost premier, şi nici atunci n-a rupt gura târgului, că de-aia a trebuit să facă o pauză aşa de lungă. Acum are o a doua şansă, cu siguranţă ultima. Dacă se concentrează pe redresarea economică a Ungariei, ar avea ceva şanse. Dacă, însă, se concentrează pe instigarea diasporei maghiare, o dă în bară. Urât de tot.

Update: Ăştia ce mai vor?

Update2: Dar PSD?

Un comentariu:

  1. Tökés*******, Orbàn*******,
    Vadim "urlatorul de schacal"- - - _ _ _ _
    _ _ _

    RăspundețiȘtergere