vineri, 23 iulie 2010

PD-L sub codul portocaliu

Atenţionare de vreme severă la PD-L: partidul a scăzut la 12%. Sunt aşteptate descărcări electrice, tornade, cutremure şi aşa mai departe.

Wow! Dar cum a fost posibil aşa ceva? Nu e iar vreo făcătură a prezidentului? Nu se pregăteşte el cumva să transfere „povara” guvernării pe umerii altora, de exemplu pe cei ai Crinului (care, în paranteză fie spus, nu pare prea sforţos)? Şi dă-i cu ipotezele, dă-i cu analizele ... pierdere de timp. Mai bine am citi povestea aia cu drobul de sare. Se cheamă Prostia omenească. Pedeleul nu va pleca niciodată de bună voie de la guvernare. Pentru că e ca şi cum ai pleca de la nuntă, direct la puşcărie. Hai, nu la puşcărie, la mânăstire. Şi vedeţi un pedelist dispus să facă asta?

Acum, cum de-a ajuns PD-L la cât a ajuns. E foarte simplu, e de clasa a doua. Vine-aşa: 37% iniţial, minus 25% la bugetari, dă exact 12%. Mare brânză!

Cum? 5% plus la TVA? Aia nu se prea pune. O dată că-i cu plus, a doua că e suportată de hypermarketuri – eu aşa am văzut – a treia că se compenseaze cu ceea ce a mai luat PD-L de pe piaţa liberă (era să zic liberală): un Predoiu, un Vlădescu, chiar un Berca vă spun ceva? Aşa că e în marja de eroare, tot 12% dă.

Aştept cu interes impozitarea pensiilor. Cu 16%. Atunci o fi mai greu, că o să dea cu minus.

P.S. Ce înseamnă, de fapt, acest cod pentru PD-L? E foarte simplu: împrăştierea. Asta înseamnă. Toţi şefii şi şefuleţii ăştia de deconcentrate trebuie să se reorienteze politic urgent, asta dacă nu vor să îi ia „valul mare”.

Cred că, în următoarele săptămâni şi luni vom asista la destule „surprize” în acest sens.

Eu nu prea mai am chef să scriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu