sâmbătă, 3 iulie 2010

O iniţiativă a tinerilor anarhişti: CCDD

CCDD a luat nastere dintr-o frustrare.

NU ma ascund dupa deget.

Istorioara CCDD incepe cu o idee, mai veche, un "ich" cum spun americanii. O mancarime a mea care pur si simplu nu reuseam sa o scarpin. Am incercat prin prisma unui partid politic si am dat cu capul de atatea ziduri incat am ramas fara cap, cum spun unii, ajungand astfel (sa-mi pierd capul) si sa creez, din frustrare - cum spun aceasi si le dau dreptate, o initiativa cetateneasca intitulata Clubul Cetatenilor cu Drepturi Depline, sau CCDD.
CCDD este o initiativa bazata pe libertate, ANARHIE, un grup de tineri care lupta pentru drepturile cetatenilor si mult mai mult.

In general, oamenii si in special romanii, interpreteaza gresit cuvantul ANARHIE. Il asociaza cu haosul, terorismul si teroarea, dezastru, lipsa de organizare si de respect. FALS. Anarhia este atat organizare cat si respect, si este total opus terorii si dezastrului, haosul nici macar nu face parte din definita anarhiei in ceea ce priveste adevarata definitie.

Anarhie este definita ca LIPSA AUTORITATII de orice fel. Ce inseamna asta? Haos? NU. Anarhia inseamna respect reciproc, intelegere, sprijin, munca egala si drepturi egale FARA LIMITE. Anarhia inseamna ca toti muncim impreuna pentru ceva mai bun, pentru o societate mai buna, pentru un viitor mai bun. Anarhia inseamna ca a fi un bun tamplar nu trebuie sa fii obligat sa fii sudor, ca a fi bun mecanic nu trebuie sa fii obligat sa fii vanzator, inseamna sa fii apreciat pentru valoarea pe care o reprezinti: a fii om, egal cu toti ceilalti.

Revenind la CCDD, clubul a luat nastere deoarece in ciuda faptului ca suntem o democratie care pretinde a respecta drepturile omului si protejeaza aceste drepturi, suntem o societate de sclavi. Suntem o societate care se teme sa isi ceara drepturile, o societate care se cramponeaza de ideea ca seful de la serviciu este stapanul nostru. Suntem o societate inrobita. O societate care nu are mandrie. O societate care a uitat sa isi ceara dreptul la a fi o societate demna, vestica si care trebuie respectata.

In sute, mii, zeci de mii de situatii romanii pleaca privirea si capul in fata unor sefi abuzivi, hartuitori, doar pentru a pastra jobul platit cu 4-5-6 milioane pe luna. Teama de a pierde locul de munca este atat e mare incat ne injosim in fata celor care se infrupta de pe urma roadelor muncii noastre. MUNCA NOASTRA, cea fara de care cel ce ne angajeaza ar muri de foame ca si NOI, cei ce ne taram in mocirla in fata lor. Insa in societatea romaneasca aceasta cultura a dreptului la integritate morala nu exista, a dreptului la un loc de munca decent si un tratament uman este uitata.

E TRIST.

Elevii sau studentii de multe ori inclina capul in fata unui profesor care isi intrece limitele, un profesor care in loc sa predea corect, sa educe elevii si studentii, corecteaza lucrari si proiecte prin prisma aspectului fiic sau activitatii in clasa si nu a inteligentei si capacitatilor elevului sau studentului. E destul. Tinerii trebuie sa ceara dreptul la o educatie corecta, la un viitor pe care si-l doresc, pe care il merita.

CCDD a luat fiinta tocmai pentru a atinge aceste subiecte "delicate", pentru a le atinge, hartui si combate.

Sunt situatii in care romanul, client, al unui serviciu public sau privat este umilit, deoarece nu are curajul, sau informatia necesara sa combata abuzul. Agentia pentru protectia consumatorului este prea rar instiintata de abuzurile institutiilor publice, sau autonome, si prea rar se intampla ca sesizarile facute impotriva acestora sa fie cu adevarat finalizate si rezolvate.

* De aceea CCDD a luat fiinta. Deoarece prea mult este prea mult.
* Trebuie sa invatam sa traim intr-o tara si intr-o societate care isi cere si isi respecta drepturile, dar si obligatiile.
* Trebuie sa invatam sa ne respectam pe noi insine si sa cerem respect.
* Trebuie sa luam atitudine.

De aceea am creat CCDD!

CCDD... invatam sa ne schimbam pe noi insine si societatea odata cu noi!

articol scris de Tudor Hossu

Un comentariu: