joi, 14 octombrie 2010

Pentru unii mumă ... sau despre solidaritate şi echitate în sistemul bugetar

Aşadar, bugetarii de la finanţe si-au primit stimulentele înapoi. O situaţie a acestor stimulente o găsiţi aici. De exemplu, în aprilie, un bufetier acâstigat 594 de lei net, fără stimulente, şi 2370 de lei cu stimulente, iar un şofer 985 de lei fără stimulente şi 3859 cu stimulente. Interesant, într-adevăr, nu?

Dacă adăugăm şi creşterile de venituri din sectorul administrativ, survenite DUPĂ anunţarea reducerilor salariilor TUTUROR bugetarilor cu 25%, constatăm că, de aceste reduceri nu au „beneficiat”, până la urmă, decât câţiva „fraieri”, cum ar fi medicii şi profesorii. A, ar mai fi şi poliţiştii, dar am auzit că ăştia au liber la a-şi renegocia creditele bancare cu armamentul din dotare ... oups, nu cu armamentul, ci cu şeful inspectoratului judeţean la înaintare.

Păi, şi-atunci cum rămâne cu solidaritatea în faţa crizei?

Nu, nu e vorba de niciun fel de solidaritate. Pur şi simplu, lucrurile stau cam aşa:

1. În administraţie e cea mai mare parte din clientela politică, cum să le tăiem banii? Tocmai lor?
2. Dacă se supără finanţiştii (de fapt s-au cam şi supărat), blochează circuitul banilor în economie ... e nasol. Hai să le dăm şi lor ceva.
3. Poliţiştii ... aici mai vedem cum facem. Pe cât posibil, mergem pe intimidare.
4. Au rămas medicii şi profesorii. În ceea ce îi priveşte pe medici, să se care cât mai repede, NOI nu avem nevoie de ei, dacă avem nevoie de ceva, nu-i mare lucru să dăm o fugă până în Austria ... acolo au, într-adevăr, condiţii, specialişti .... În ceea ce priveşte pulimea, să se descurce, şi-aşa sunt prea multi şomeri. Profesorii? Păi, de ăştia oricum n-are nimeni nevoie, Noi ne trimitem copii la şcoală acolo unde e şcoală, că aici nu mai e nicio calitate. În ceea ce priveşte odraslele pulimii, doar n-om fi nebuni să-i învăţăm carte pe toţi ... la ce bun, ca să facă grevă? Aşa, că ăştia trebuie, pur şi simplu, eliminaţi, ca nişte burjui ce se află.

OFF: Acum vreo două ore, ministrul Funeriu se „producea” labeunutv. Scăpase de profesori şi acum făcea pe inteligentul, ceea ce, din păcate, nu-l prinde deloc. Se primeşte ştirea că finanţistii îşi vor primi stimulentele şi moderatoarea îl întreabă dacă nu se teme că, văzând că „se poate” profesorii ar putea protesta şi ei pentru a-şi primi înapoi sporurile si alte drepturi. Curajoasă întrebare pentru postul guzganilor portocalii! Ştiţi ce-a răspuns Funebrul? Cică Ialomiţianu trebuie să fi avut cadru legal să facă asta, da’ el n-are. Zău, conaşule? Boon, atunci s-o luăm pe rând.

Deci, Ministerul de Finanţe avea cadrul legal pentru a-şi plăti angajaţii, dar nu o făcea. De ce? Fiindcă-aşa voia muşchii lui Ialomiţianu, sau cum? Unde-i lege nu-i tocmeală, nu? Cum, timp de două luni, oamenilor nu li s-au dat drepturile, iar caum li se vor da din urmă?

Ok. Deci la finanţe e cadru legal, dar la educaţie nu. Da’ oare învăţătoarea aceea care e în greva foamei de aproape două luni, ce vrea? Exact asta vrea: respectarea legilor. Cum să nu fie cadru legal? Cadru legal nu a existat atunci când profesorii nu au primit niciun ban din majorarea cu 50%;

Oare mai stă mult maimuţoiul ăsta pe scaunul lui Haret?

UPDATE: Se pare că ministrul Ialomiţianu nu prea ar vrea să scoată bani. Mai degrabă ar vrea să-i prostească pe oameni. Hmm, ce să zic? Nu prea îmi vine să cred. Fiindcă asta ar însemna că e foarte-foarte prost. E ca şi când ai introduce o lumânare aprinsă într-un rezervor pentru a vedea câtă benzină conţine ... n-aş sfătui pe nimeni.

2 comentarii:

  1. Toate aceste lucruri se intampla datorita proastei guvernari. Stimulentele fiind ilegale, s-a gandit ministrul ca ar fi vremea sa le taie, dar ceea ce acesta nu stia este ca, salariile celor de la finante erau derizorii, ce nu au mai fost marite de ceva anisori. Acum salariatii acestia au dreptate, cum pot trai cu un salariu infim daca le sunt luate sporurile?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna analiza. Recomand ca sa aflati adresa de mail al lui Funeriu si sa ii trimiteti articolul ca si dedicatie. Poate afla si el ca munceste la un loc...nepotrivit!

    RăspundețiȘtergere