duminică, 28 februarie 2010

Cronica unui eveniment care nu va avea loc

Cam de pe la Congresul PSD, în afară de Diaconescu şi Sârbu – cine-or mai fi şi ăştia ? – media nu are un alt subiect mai bun de dezbătut decât noul partid pe care îl cloceşte Gabriel Oprea.

Şi, mă întreb, cât de tâmpit trebuie să fii ca să pui botu’ la o aşa vrăjeală ?

Gigi Becali nu e, se zice, prea inteligent, dar tot şi-a dat seama ce, în condiţiile adoptării votului majoritar, partidul său nu are nicio şansă să intre în parlament. NICIUNA ! Şi-atunci, ce s-a gândit nea Jiji : dă partidul cu tot, cu membri, cu sedii, cu tot, pe un post de vicepreşedinte într-un partid. La PSD tocmai s-au tras obloanele, mai rămân PD-L şi PNL, care au, împreună, câteva zaci de posturi de vicepreşedinţi. Aţi citit : zeci ! Şi Becali vrea, pentru sufleţelul lui, unul singur, un post mic de vicepreşedinte într-unul din aceste partide. De ce ? Fiindcă Becali ştie exact care sunt şansele partidului său de a intra în parlament la viitoarele alegeri. Zero!

Partidul lui Gabriel Oprea, dacă va fi înfiinţat, va avea şanse cam de zece ori mai mici decât PNG-ul lui Becali de a intra în parlament. Cam cât e o zecime din zero?

Atunci, ce rost are să înfiinţezi un partid care nu are nicio şansă de a intra în parlament ? Niciun rost. Un astfel de partid nu ar putea decât să fie preluat prin absorbţie de către un alt partid, iar acela nu poate fi decât PD-L.

Singura raţiune de a exista ar fi aceea că s-ar crea un cadru „democratic” de dezbatere în cadrul „coaliţiei”. Care coaliţie, care dezbatere?

Deja mi-e greaţă să mai aud de partidul lui Oprea. Dumneavoastră nu?

2 comentarii: