luni, 1 februarie 2010

Citiţi şi vă cruciţi: Legea Cojocaru!

LEGEA COJOCARU
privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român
(Proiect)
Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.
Art. 2. – Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.
Art. 3. – Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.
Art. 4. – Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.
Art. 5. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Art. 6. – Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.
Art. 7. – Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.
Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.
Art. 9. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin licitaţii publice, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.
(sursa: www.variantacojocaru.ro)

Înţelegeţi ceva de aici? Eu înţeleg că idiotul ăsta vrea să oblige statul să emită vreo opt’şpce milioane de pachete de obligaţiuni - cam câţi cetăţeni majori are România? – în valoare de 20000 €. La un calcul sumar, pentru trebuşoara asta ar fi necesari vreo 360.000.000.000 € - TREI SUTE ŞAIZECI DE MILIARDE DE EURO, o nimica toată, un chilipir, acolo. Individul crede că, dacă am face lucrul ăsta, din doi timp şi trei mişcări, am depăşi Slovenia şi ne-am apropia de Elveţia, la nu-ştiu-ce indicatori. Păi, cred şi eu, dacă fiecare ciumpalac ar băga vreo douăjdămii dă euroi în buzunar, ce Elveţie, fratele meu, direct Las Vegas. Adică statul ăsta care nu a fost în stare să plătească salariile şi pensiile, atrimis oamenii acasă, în concediu forţat, s-a împrumutat nu ştiu câte miliarde de la FMI etc., statul ăsta ar putea să plătească, aşa, vreo 360 de miliarde ? E clar, individul e nebun de legat. Dar, uite că şi-a găsit susţinători. Unul din ei e antiignorantu, un idiot născut, iar nu făcut. Nu vă dau linkul, căutaţi-l singuri.

3 comentarii:

  1. Da, dar te rog, OTV e un post de televiziune extrem de onorabil, frecventat si de ilustrul nostru prezident.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu amestecati Legea Cojocaru cu otv-ul, va rog !
    Legea Cojocaru este un lucru foarte serios, pe cand otv-ul si-a batut joc, de acest lucru serios.
    Sa revedem, cele petrecute si apoi comentati, la obiect, nu pe langa :
    - Legea Cojocaru la OTV in care aflam de unde luam banii, pentru a da cei 20 000 euro : http://youtu.be/sMIRFfgdW_M
    - Hotararea celor un milion de sustinatori ai legii Cojocaru, de a infiinta Partidul Poporului : http://youtu.be/K3kMxiORAV8, http://youtu.be/Nz9o8kQMros
    - Prezentarea Actului Constitutiv de infiintare a Partidului Poporului, imputernicit Dr. Constantin Cojocaru : http://youtu.be/7_X8lZZlg7g
    - Primul Congres al Partidului Poporului - Legea Cojocaru : http://youtu.be/FqkeZneeZ1E
    - Aprobarea Partidului Poporului PP-LC si respingerea cacialmalei pp-dd :
    http://www.youtube.com/watch?v=dhv625N6JZI
    - Manipularea opiniei publice la Realitatea TV, unde suntem mintiti ca pp-dd a fost inregistrat : http://youtu.be/CiujIfKGRT8
    - Tripla prostire a poporului, de catre dan diaconescu : http://youtu.be/aw9lWEN5HLE
    - Legea Cojocaru la N24 : http://youtu.be/yz0LUwGuCzk
    - Legea Cojocaru la Televiziunea Romania Renaste :
    http://www.youtube.com/user/PresaPoporului#g/c/B8A1A58381DF0CF3
    Daca doriti o schimbare, sustineti Partidul Poporului - Legea Cojocaru :
    http://youtu.be/vhuTQFdCN9E
    Desteapta-te romane, din somnul cel de moarte !
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere