luni, 8 februarie 2010

Poate blogosfera să salveze o viaţă?

Sunt sigur că da. E vorba de Daniel Răduţă, a cărui poveste sunt convins că o ştiţi deja, dacă nu, daţi click aici:

Nu am văzut de mult o asemenea mobilizare din partea blogosferei româneşti. Acum e vorba de salvat o viaţă, micile neînţelegeri nu mai au nicio relevanţă.

La început, a fost Cristi Şuţu, cu un apel către politicieni. Cum aceştia se lasă mai greu, au început se se mobilizeze blogerii. Profesionişti şi amatori, deopotrivă.

La urma urmei, e vorba doar de nişte bani. Vreo 150000 de euro cu totul, acum cred că se vor fi strâns vreo jumătate … cred, nu ştiu, sper. E mult, e puţin?

Pentru mine, personal, e imposibil. Nu am banii ăştia, cum nu îi are nici Daniel, de altfel. Sigur, pentru cineva care se plimbă într-o maşină de jumătate de milion de euro, nu mai e imposibil.
Dar, nu va da nimeni aceşti bani „grămadă”, chiar dacă îi are. Era să scriu că, pentru a salva o viaţă, nimic nu e prea mult, dar îmi dau seama că e o ipocrizie. Aceasta este, cred, ideea: să dăm fiecare o sumă, oricât, nu mult, dar să fim cât mai mulţi. Să sacrificăm, fiecare, ceva pentru o viaţă de om: o cafea, o bere, un pachet de ţigări. Oricât de mărunt ar fi, contează.

Pe VoxPublica, Laura Cernahoschi trece în revistă câteva acţiuni interesante, nu le mai repet. Poate doreşte cineva casca jurnalistului Mile Cărpenişan, corespondent de război. Clujenii pot avea parte de o cină deosebită ... şi aşa mai departe. Sunt gesturi importante, cu valoare de simbol, dar şi materială.

Vorbeşte cu prietenii tăi, cu colegii tăi, vezi ce e de făcut ... e vorba de o viaţă de om ... şi nu costă mai mult decât risipeşti ... câţiva lei, pe care oricum îi dădeai pe ţigări ... sau pe orice altceva.
Succes!

UPDATE: Între timp, Daniel Răduţă s-a operat şi se pare că este mai bine. Dar, a murit Mile. Ironia amară a sorţii ...

Un comentariu:

  1. Da, sigur, asta cu banii dati de fiecare e simplu. Pana la urma insa vreau si eu sa vad daca blogosfera asta poate si mai mult. De exemplu sa salveze o viata. A cazut "norocul" (daca e sa fie, si da Doamne sa fie asa) pe capul lui Daniel. Blogosfera l-a ales pe el din sutele, miile de cazuri. Dar e un test si pentru noi. Si e un test si vis-a-vis de o groaza de oameni bogati, pentru care suma care ii trebuie lui reprezinta, vorba ta, juma' de masina, sau nici atat.

    RăspundețiȘtergere