miercuri, 3 februarie 2010

O poveste cu un primar PDList

Primarul PDList al Aradului, Gheorghe Falcă, nimeni altul decât finul preşedintelui Băsescu, este, în clipa de faţă, una din cele mai mediatizate persoane din România. Motivul acestei mediatizări este arhi-cunoscut, e vorba de o mânărie ordinară, anume înstrăinarea unui teren al statului către o firmă privată; firma respectivă a revândut terenul a doua zi după ce îl achiziţionase, la un preţ de trei ori mai mare.

Cred că nu există nicio persoană care să nu îşi dea seama despre ce este vorba, e cât se poate de clar că, fără o cointeresare corespunzătoare, primăria ar fi vândut terenul cumpărătorului final … diferenţa este de câteva milioane de euro. Vedeţi cât de uşor pot face bani aleşii noştri?

Ei, problema e alta. Individul, mă refer la acest Gheorghe Falcă, fiind bazat, a vorbit, pare-se, puţin cam mult, şi a fost înregistrat de … cine credeţi? De Serviciul Român de Informaţii. Da, dar, după cum era de aşteptat, înregistrările nu pot fi luate în considerare de către instanţă … în alte cuvinte, Falcă e deja basma-curată, iar prejudiciul îl suportăm, de fapt, noi toţi.

Ce să zic? Mie obrăznicia lui Falcă îmi aminteşte de cea a unui alt politician român, celebru în epocă, e vorba de Alexandru Constantinescu, zis şi Constantinescu-Porcu. Despre acest Constantinescu-Porcu se povesteşte că un evreu l-a rugat să îl ajute să achiziţioneze nişte terenuri, promiţându-i o mită de un milion de lei şi, bineînţeles, o discreţie absolută. Constantinescu-Porcu i-a răspuns ceva în genul : Dom’le, mie îmi dai opt milioane, îţi dau de zece ori mai mult, şi spui cui vrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu