vineri, 26 februarie 2010

Flacăra violet revine şi alte şuşe

Când Hrebenciuc a justificat eşecul lui Mircea Geoană la prezidenţiale prin invocarea flăcării violete, unii au strâmbat din nas, alţii au chicotit, alţii au încruntat sprâncenele a mirare, mă rog, foarte puţini au fost cei care au luat, cu adevărat, în serios, afirmaţiile strategului PSD.

O vreme, subiectul flăcării violete a mai ţinut prima pagină, apoi, încet-încet, s-a mai estompat. Iată, însă, că flacăra violet revine în forţă.

La finanţe se lucrează de spor. Vlădescu – vă mai aduceţi aminte ce înseamnă numele său, nu? – are o nouă idee genială, şi anume impozitarea veniturilor realizate de persoanele cu handicap. Aşa că e tare? Poftim, citiţi aici şi aici.

Oare Vlădescu cât va avea de plătit?

Săracul Geoană, poate să tot ceară renumărarea bancurilor, n-are nicio şansă în faţa lui Prostilă aka Vlădescu.

Estimp, Gheorghe, ştiţi care, ăla cu etnobotanicele, ce să facă şi el pe la finanţe? Iacă, schimbă şi el lucu’ la sait. Prostilă n-avea cum, pentru că, după cum el însuşi a declarat, n-a pus în viaţa lui mâna pe un maus. Şi, mai spune Gheorghe: „Este vorba de o seducţie voită, prin amplificarea terţiarului imaginar, care, inevitabil şi mefistofelic, va duce la repetarea inversă a numelui lui Sebastian Vladescu, pentru subjugarea totala şi fiscala a iobagului roman.

La economie, Videanu nu se lasă nici el mai prejos. Iacă, schimbă şi el lucu’ la sait. Tot pe mov, fireşte.

În ceea ce în priveşte pe Băselu’, el a pus de mult stema ţării pe fond violet.

Distinsul domnul Patapievici, acest axis mundi al gândirii băsescologice, maieutician şi chiloţist de renume mondial, casetolog, onanist, ornitolog, curlimbist , estetician, futurolog etc., extrage un nou Koh-i-Noor din puţul gândirii: „Uneori maneliştii pronunţă mai bine limba română în unele din manelele lor, mă rog, nu sunt specialist în domeniu, decât o fac unii moderatori de emisiuni de divertisment. E o degradare oribilă a limbii noastre.” E de bine, nu? Nu ştiu câţi suntem moderatori, dar manelişti suntem 99%. Cel puţin aşa ne asigură Băselu’.

În rest, e de bine. Adrian Vasilescu ne asigură că ieşim din criză. Nu singuri, nu cu sprjimul Uniunii Europene, nici cu cel al FMI-ului, dar cu ajutorul lui Dumnezeu. Mă rog, eu ştiam că Vasilescu e consilierul lui Isărescu, dar poate că are fir direct şi cu Dumnezeu. Oricum, am aflat şi eu ceva de pe surse, anume că, dacă nici Dumnezeu nu ne scoate din criză, atunci ne ia dracu’.

De două zile nu mai aud altceva decât Diaconescu şi Sârbu, Sârbu şi Diaconescu. Cine plm sunt ăştia?

UPDATE: Cică Gheorghe îşi dă demisia, cine vine în locul lui? Am aflat de pe surse: la finanţe e mult de cântat şi des-cântat, de aceea va veni un nou cântăreţ. Bittman e bun, dar nu se pricepe la prohod. Şi, se pare că ăsta-i trendu’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu