marți, 17 august 2010

Ce, mă, nu trăiţi bine?

Acum câteva zile, Institutul Naţional de Statistică ne aducea la cunoştinţă o ştire tulburătoare, şi anume creşterea PIB-ului, după şase semestre de recesiune.

De fapt, ce s-a întamplat?

Cu câteva zile în urmă, preşedintele Băsescu declarase la Radio România Actualităţi:
Am trecut la mustaţă de momentul dificil. Vă pot spune că, uitându-mă la cifrele semestrului unu, încep să devin optimist şi sunt optimist că România poate să îşi reia creşterea economică sănătoasă. S-ar putea să avem o creştere economică de plus 0,1 sau 0,1 în trimestrul II faţă de trimestrul I.
Acu’, băieţii ăia de la INS – ştiţi de câte feluri sunt minciunile, da? – ce şi-au zis?
Dom’le, dacă Băsescu a cerut 0,1%, hai dom’le, să arătăm că şi el e om, nu guru, şi el se mai înşeală, mai greşeşte. Ia, dac-a cerut 0,1% cu plus, îi punem 0,3%, ca la alegeri, să fie şi omu’ mulţumit, să fie şi poporul, chiar şi cârcotaşii, care vor jubila iar că prezidentul a încurcat gradele ... ăă ... voiam să spun procentele.
Aşadar, acum câteva zile aveam creştere de 0,3%. Se chema că am ieşit din recesiune, că începem să ne redresăm, cresc salariile, scade şomajul, ce mai, viaţă ... Numai că lucrurile nu stau, se pare, chiar aşa.

BCR zice că am belit-o.

Pe cine să mai crezi?

Păi, pe Băsescu, nu? Ce, nu trăiţi bine? O fi de la pixelul albastru, ia uitaţi-vă mai bine! Câştigaţi mai mulţi bani, facturile se ieftinesc, vă permiteţi un concediu, o maşină, ceva ... ce mai vreţi? Să trăiţi bine!

3 comentarii:

  1. Admitand ca acea crestere exista , nu iesim automat din recesiune , e nevoie de doua trimestre consecutive , pe hartie insa se poate constata ca nu suntem in criza .
    Niste derbedei !

    RăspundețiȘtergere
  2. A mai fost o vreme când ne hrăneam cu cifre.Toate umflate.Adică gogoși..

    RăspundețiȘtergere
  3. Si-acum, tot asa ... A zis-o Basescu, din 2004, se cheama "jumatatea lui 5" - asta-i cifra. Uite-aici: http://www.trilulilu.ro/timisoreanu/91627baefc44f1

    RăspundețiȘtergere