vineri, 20 august 2010

O nouă cauză pierdută a învăţământului timişean: Marin Popescu

Din Bucureşti, situaţia din învăţământ se vede albastră. Foarte albastră. Ministerul a mai pierdut câţiva gologani la rectificare, nu-i nimic, educaţia e bogată, are de unde să dea.

Ministrul Funeriu e, în acest timp, în concediu. Dar, şi aşa, tot în activitate se cheamă că este. Aflat la Timişoara pentru a da „undă verde” favoritului său pentru şefia inspectoratului judeţean, dar şi pentru a asista la meciul Poli-Manchester, sinistrul a mai scos o dumă. I-auziţi:
Pentru asigurarea performanţei este nevoie de o formare foarte bună a cadrelor didactice, de o selecţie corectă şi de răsplată pe măsură. Mă voi bate pentru ca oamenii din educaţie să fie prima categorie care revine cu salariile la normal.

Aşa, deci ... Da’ de ce nu s-a bătut până acum pentru banii educaţiei? De ce nu s-a bătut până acum pentru salariile „oamenilor din educaţie”? Şi-apoi, cu cine să se bată?

Bine, asta ca asta! Dar, ia să vedem ce mai zice cu privire la selectarea şi răsplătirea „pe măsură” a cadrelor didactice. Şi cu ce începe? Cu „întronizarea” lui Marin Popescu „Bel Ami”. Wow!

Păi, dacă până acum a fost bine, de-acum va fi super-bine în învăţământul timişean. Pentru că domnul Marin Popescu este cunoscut ca o persoană deosebit de ... nu găsesc cuvântul ... o persoană foarte amabilă şi care rezolvă tot. Şi nu o spun eu, o spune „fosta” Mariana Eftimie, tot pedelistă (dar, poate, nu cât ar fi fost necesar pentru o aşa o „funcţie”). Apropo, îmi spune cineva prin câte partide a trecut acest frumos Bel Ami? Ca să ne înţelegem, e vorba doar de partide politice, celelalte partide chiar nu mă interesează. Că e băiat frumos, nu?

Sincer, sunt foarte interesat de ce va urma. Extrem de interesat. Şi, îndrăznesc să îndrăznesc să cred că nu numai eu. Cred că, despre „generalul” Popescu se va scrie mult mai mult decât despre predecesorii săi. Aşa cred eu. Ei, vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu