duminică, 29 august 2010

Cine (şi de de ce) NU va fi remaniat

În ultimele zile s-a tot vobit despre remanierea guvernamentală. Care vor fi miniştrii care îşi vor face bagajele şi care vor fi cei care vor rămâne.

În ceea ce mă priveşte, nu ştiu cine va pleca, dar ştiu sigur cine nu va pleca. Cine e acela? Citiţi mai jos!

Aţi auzit de MENSA?

Ei, dacă nu aţi auzit, aflaţi ce este o organizaţie care doreşte să adune, să pună împreună cele mai strălucite creiere ale planetei. Cine doreşte se devină membru al acestei organizaţii trebuie se promoveze un test de inteligenţă destul de dificil, despre care se spune că maximum 2% din populaţia l-ar putea promova. Membrii MENSA au cele mai diverse vârste, profesii, convingeri politice, religioase etc., există în această organizaţie lideri politici, conducători de corporaţii, academicieni, dar şi oameni ai străzii, diverşi infractori, actori de filme porno şi aşa mai departe. Pentru că, până la urmă, nu inteligenţa este criteriul determinant de „integrare socială”.

După revoluţie, au încercat unii să înfiinţeze MENSA (şi) în România. Au reuşit şi nu prea, în sensul că, oficial, există o organizaţie MENSA ROMÂNIA, dar, practic, nu prea desfăşoară activități.

Dar, de ce s-a ajuns în această situaţie? Să fie, oare, românii, mai puţin inteligenţi decât alte neamuri? Nu, nici vorbă, e altceva. Ce anume?

România nu este un mediu prielnic de dezvoltare a inteligenţei. Prin sistemul său educaţional, social, economic, politic, inteligenţa nu este câtuşi de puţin încurajată. În România, inteligenţa e văzută, mai degrabă, ca un defect. Mai ales atunci când se asociază cu spiritul de observaţie, cu onestitatea, cu cinstea, cu hărnicia şi altele asemenea. Un astfel de individ este „prost”, el nu ştie să se „descurce”, şi, din acest motiv, este dispreţuit, sfidat, batjocorit de cei mult mai puţn inteligenţi, dar care ştiu să se „descurce”.

Şi atunci, ce are de făcut un astfel de om?

Să plece. Asta fac, anual, mii şi mii de români foarte inteligenţi, acesta este aşa-numitul „exod al creierelor”. Oamenii inteligenţi pleacă acolo unde sunt valorizaţi şi respectaţi.

Şi, bineînţeles, primii membri ai MENSA ROMÂNIA au plecat de mult, apoi si alţii, şi tot aşa.

Recapitulând, în România nu e bine să fii prea inteligent. Nu, nu e un barem legal, dar, cu cât un om are un coeficient de inteligenţă mai ridicat, cu atât îi vine mai greu să trăiască în această ţară. Riscul de inadaptare este direct proporțional cu coeficientul de inteligenţă.

Dar, ai şansa să te tirezi. Rămâi cu o rană în suflet, cu o nostalgie, cu o durere, dar n-ai ce face, dacă vrei să trăiesti printre oameni, printre altfel de oameni, nu ai încotro. Altfel, rămâi în România, unde întotdeauna se va găsi un imbecil care să se cace pe tine pentru simplul motiv că alţi imbecili i-au dat nişte voturi. Ca şi când competenţa profesională ar fi o sumă de voturi!

PDL este un partid, adică o parte, un segment al României. Şi acolo există un prag, un barem al coeficientului de inteligenţă. Nu e un prag „legal", e unul cutumiar. Ca să te poţi simţi bine în PDL trebuie să nu vezi nicio contradicţie între vorbele şi faptele preşedintelui, ale guvernului, ale liderilor politici ai acestui partid, să crezi, într-adevăr, că o scădere cu 25% a salariului înseamnă că trăieşti mai bine, şi altele asemenea, pe care nu le mai enumăr, ceea ce, evident, nu se poate decat dacă eşti prost grămadă.

Dar şi lucrurile astea au o limită. Chiar şi în rândurile acestui grup infracţional există voci care recunosc, în anumite împrejurări, că unele lucruri sunt „exagerate”, că ar trebui făcute niscaiva schimbări, eventual o remaniere guvernamentală etc.

Despre chestiunea asta cu nivelul necesar şi/sau dezirabil al aichiului în PDL a conferenţiat, de altfel, unul dintre marii intelectuali ai partidului, aşa cum se vede în filmuleţul de mai jos.



Ei si, dacă pentru a fi ok în PDL nu trebuie să ai aichiul mai mare decât un anume epsilon, dacă îl ai şi mai mic, un fel de epsilon din epsilon, e cu atât mai bine. Dar e greu, e foarte greu ... ştiţi chestia aia cu clopotul lui Gauss. Dar, dacă ai un asemenea noroc, eşti asigurat pe viaţă, locul tău este asigurat.

Uitaţi-vă, de exemplu, la maimuţa asta de Funeriu, care a reuşit, se pare, să stabilească un nou record mondial: primul job în ţara lui a fost acela de ministr. Wow! (În paranteză fie spus, e la concurenţă cu Jiji, al cărui prim job a fost acela de europarlamentar, dar ce nu e posibil în această atât de pitorească lendovciois?).

L-aţi văzând demonstrând cum că Băselu’ nu-l putea pocni pe acel copil din cauze de mecanică cuantică şi efect Doppler (pentru cei care nu au timp sau chef să afle ce e cu acest efect, zis şi al „deplasării spre roşu”, e aşa: pe fondul unei agresiuni reale sau imaginare, unele persoane mai sensibile, cum ar fi taurii şi beţivanii, sau beţivanii care se cred tauri, văd roşu în faţa ochilor, ceea ce îi face să pocnească orice sau pe oricine văd în faţă), iar pentru acest savantlâc a fost recompensat cu fotoliul educaţiei. L-aţi văzut!

L-aţi văzut ca un preşcolar fâstâcit, bâlbâindu-se penibil, aşteptând ca educatoarea să-i sufle textul? L-aţi văzut!

Vă mai amintiţi cum a declarat el că e cel mai mare prieten al dascălilor? Şi ştiţi câţi dintre ei i -a dat afară!

Nu cred că sunt mai mult de zece zile de când a asigurat dascălii că vor fi prima categorie care va reveni la salariile dinainte de reducerea cu 25%. Şi? Iată că proiectul legii salarizării unitare, pentru anul viitor, prevede creşteri salariale pentru diverşi bugetari (de exemplu, pentru preşedinte, miniştri etc.), dar nu şi pentru dascălii din preuniversitar, ale căror lefuri vor continua să scadă!

În concluzie, Daniel Petru Funeriu are scaunul asigurat. El nu poate fi remaniat, şi nu va fi remaniat. Cică nu are sprijin in partid. Şi ce dacă? Nu are, dar are o mare calitate: e prost, indecent de prost, nu doar sub pragul considerat acceptabil la nivel de ţară, sau chiar de PDL. Nu, el e mult-mult mai prost, e perfect în prostia şi nemernicia lui, îl depăşeşte până şi pe şeful său Bok, cel în al cărui cap tare îşi sparge până şi tac’su ouăle, e mai bun ca Hoară, îi dă clasă lui Alin Popoviciu. Şi să renunţi la un astfel de om? Să renunţe PDL la un astfel de om? Nu, niciodată!

Iată, deci, de ce Funeriu nu este pe lista remaniabililor.

Şi dacă, totusi, va fi remaniat? Atunci, voi spune şi eu ca orice ateu: Doamne-ajută! Dar, nu cred că mă voi înşela.

P.S. Ministrul Funeriu vrea ca orarele unităţilor şcolare să fie gata până în 9 septembrie, iar elevii să intre la ore începând din prima zi de şcoală! Wow! Aceasta înseamnă că inspectoratele şcolare vor încheia mişcarea personalului didactic până în 8 septembrie! Asta chiar ar fi o veste, vreau să văd ...

Un comentariu:

  1. In sfarsit remaniere..cu toate ca parerea mea e ca nimic nou sub soarele Romaniei nu o sa apara, insa surpriza nefericita din punctul meu de vedere e...ministrul sanatatii, care dupa tot scandalul din sistemul sanitar cat si cel legat de incendiul din maternitatea Giulesti...pastreaza cu nesimtire acelasi fotoliu..tinut cu dintii..rusinos parerea mea!

    RăspundețiȘtergere