luni, 8 martie 2010

Iar ne-au luat-o americanii înainte!

Uite aici: au băgat programul şcolar la apă, cică din cauza crizei. Ceauşescu inventase cincinalul în patru ani şi jumătate, americanii inventează săptămâna de şcoală de patru zile.

Eu cred că e bine aşa, patru zile la şcoală e chiar prea mult, că doar de aia s-a inventat goagălul, să nu mai umble lumea atâta la şcoală.

Sigur e bine aşa, se fac nişte economii babane la buget. Da’ trei zile ar fi şi mai mişto! Şi, de ce nu, chiar două. Una ar fi şi mai potrivit. Ideal ar fi niciuna.

Asta e ideea : cu cât vom munci cu toţii mai puţin, cu atât mai repede vom ieşi din criză ! Dacă timp de, să zicem , trei luni, nimeni, dar absolut nimeni nu mai lucrează nimic, nu numai că ieşim din criză, da’ o speriem în aşa hal că n-o s-o mai vedem nicicând pe-aici. Merită să încercăm … da’ nu ne lasă neisprăviţii ăia cu ochi oblici!

Apropo : în câte zile se crapă de foame?

P.S.: Prostia, prostia cât costă ?

3 comentarii:

  1. NU reusesc sa inteleg unde e economia daca vor face 4 zile de scoala pe saptamana atata vreme cat planul de invatamant va fi respectat. Se comaseaza totul in cele 4 zile? Sau se simplifica si planul de invatamant?

    RăspundețiȘtergere
  2. Intre timp am aflat si motivul: economia de carburant... Unde dai si unde crapa.

    "Sistemul de invatamant din SUA este dependent, la fel ca celelalte servicii, de pretul carburantului, care a crescut considerabil in ultima perioada. Costul transportului scolar, asigurat in SUA de catre scoli, a crescut cu aproximativ 40% din primavara. Din acest motiv, mai mult de 100 de scoli din SUA au decis sa treaca la saptamana de 4 zile, iar multe altele dezbat posibilitatea anularii definitive a serviciului de transport scolar.

    Aproximativ 15% dintre unitatile scolare intentioneaza sa reduca numarul de excursii, dar si numarul de activitati extracurriculare desfasurate. Programul in cele 4 zile va fi prelungit cu o ora, iar pauzele vor fi scurtate, informeaza The Times.

    Cu toate ca aceste decizii starnesc ingrijorare in comunitatile americane, 90% dintre parinti sunt de acord cu deciziile luate de scoli. americani ar trebui sa petreaca mai mult timp la scoala, nu mai putin."


    Fara legatura cu subiectul asta, ce parere ai de o discutie pe tema dependentei de internet, de lumea virtuala, pornind de exemplu de la articolul http://www.hotnews.ro/stiri-international-7002603-bebelus-trei-luni-murit-foame-coreea-sud-timp-parintii-sai-cresteau-copil-intr-joc-online.htm

    RăspundețiȘtergere
  3. Informatiile pe care le ai sunt de anul trecut, atunci se punea problema costului carburantului, cand pretul petrolului atinsese un maxim istoric, intre timp a scazut. Oricum, in America, problema carburantului se pune altfel decat la noi.
    Uite, e o gluma, dar e adevarata:
    La ce se uita europenii atunci cand cumpara o masina? La consumul de carburant. Dar alte aspecte, cum ar fi siguranta in trafic etc? Asta e treaba guvernelor. Dar americanii? La dimensiune, la "frumusete" etc. Dar la consumul de carburant? Asta nu ii intereseaza, e sarcina guvernului sa tina pretul jos la combustibil.
    In legatura cu cealalta stire, ma gandesc...

    RăspundețiȘtergere