duminică, 21 martie 2010

Guvernul „acrobat”

„În învăţământ, avem situaţii în care, în unele părţi, prin instanţă, s-a câştigat majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, iar în alte părţi nu s-a câştigat această majorare. Se pune problema: cum aplicăm legea? Resurse bugetare nu sunt pentru aplicarea majorării cu 50% a salariilor profesorilor şi atunci trebuie să găsim o soluţie echilibrată.”Emil Boc

Când o lege se aplică doar prin „unele părţi”, iar în altele nu se aplică, nu trăim într-un stat de drept, într-o ţară membră a U.E., ci într-o republică bananieră, cel mult. Sarcina unui premier nu este aceea de găsi „soluţii echilibrate”, ci de a respecta şi de a impune respectarea LEGII. Dacă nu poate face acest lucru, nu are ce căuta în fruntea unui guvern.

În altă ordine de idei: nu e voie de nicio „echilibristică”. Vreţi bani pentru profesori? Căutaţi-i acolo unde sunt: în bugetul serviciilor, al preşedinţiei, al guvernului, nu mai daţi bani moka moldovenilor, nu mai faceţi situl de jumătate de miliard de euro, amânaţi programul ce construire a caselor pentru specialiştii din mediul rural etc. Cum e posibil să se aprobe asemenea proiecte în condiţiile în care profesorii nu şi-au primit banii? Chiar atât de mare e foamea clientelei portocalii?

(Sursa imaginii: supravietuitor.wordpress.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu