sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Băsescu şi maghiarii

Aşadar, în virtutea rezultatelor referendumului din 2009, preşedintele e hotărât să modifice Constituţia şi să elaboreze o nouă lege electorală. Parlamentul urmează să devină unicameral, cu maximum 300 de membri, votul uninominal pur, şi aşa mai departe. Deşi până la alegeri mai e, teoretic, destul timp, preşedintele se arată, mai nou, foarte preocupat de această problemă. De fapt, ce treabă are domnia-sa? Criza s-a terminat, FMI-ul ne dă banii si ok-ul pentru încă vreo 3,7 miliarde, bani de investiţii sunt căcălău, mai rămâne şi de-o poşetă; cu bani pentru pensii, salarii e mai nasol, da’ poate nu-i necesar ... Aşa că musai să se ocupe şi de asta.

Acu, gurile rele zic că n-ar fi chiar aşa. Că n-ar fi o chiar aşa de mare dorinţă de a respecta voinţa boborului, cât aceea de a mai umple timpul cu ceva, cu un scandal, să nu se plictisească prostimea ... Şi de a face ceva, pentru că, în condiţiile actuale, PD-L mai intră la pulivară-n parlament. Doar de n-o mai face Antonescu vreo vrajă ....

Şi tot gurile rele spun ce UDMR are o opinie foarte fermă cu privire la acest mecanism electoral. Concret, au zis cam aşa:
Dom’le, că-i uninominal, că-i pe listă, ne doare la banană, că şi de-a fost pe listă, şi de-a foat uninominal, de guvernare nu ne-a putut dezlipi nimeni. Iar parlamentul, dacă-i cu o cameră, dacă e cu două, pentru noi e totuna, masa să fie întinsă şi chiolhanu’ baban. Da’ nu-i treaba oablă cu buletinele de vot. Trebuie să modificăm buletinele de vot, că sunt foarte-foarte urâte ... de fapt, cu buletine ca astea de-acum noi nici nu mai votăm ... că nu le mai suportăm.
Ei, drăcia dracu’ – zise Băselu’ – da’ cum le-aţi vrea, voi ungurii, ca să votaţi toţi şi să votați cum trebuie?

Ei, cum? Uite-aşa. Cu-aşa buletine mergem şi mâine la vot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu