joi, 6 ianuarie 2011

Oare de ce?

Într-un ziar de mare tiraj a apărut un anunţ scurt: „Caut nevastă, tel ...”. În viitoarele ore, zeci de persoane şi-au „încercat norocul” la acel număr de telefon. Toţi bărbaţi, toţi căsătoriţi. Şi toţi cu aceeaşi propunere: „Poate o vrei pe-a mea ...

Ieri, Crin Antonescu a anunţat că îşi va pune pirostriile. A, nu el personal, ci partidul pe care îl conduce, adică PNL. Şi, ca să nu se creadă că Antonescu şi partidul sunt una, decizia a fost luată în Biroul Politic Central, un for democratic (?!) al partidului. Cu unanimitate de voturi. Wow!

Aşadar, domnişorul PeNeLeu şi domnişoara PeCeu vor merge, săptămâna viitoare, de mânuţă, la „trebonal” ca să-şi unească oficial destinele şi să-şi jure „dragoste eternă” pentru cel puţin vreo şase ani de-acu înainte. Că, mai nou, dragostea eternă se jură la tribunal.

Numai că domnişorul PeNeLeu şi domnişoara PeCeu au uitat ceva – sau poate că nu – anume că aceasta din urmă este, sau era puţin căsătorită cu un anume PeSeDeu. Ei, şi? Mare brânză! Ăştia doi, PeSeDeu şi PeCeu au fost dintotdeauna ca Richard Burton şi Liz Taylor (sau, mă rog, ca Prigoană şi Bahmuţeanca): ba s-au împreunat, ba s-au despreunat, dracu-i mai ştie. Oricum ar fi, domnul PeSeDeu nu a plâns, nu a suspinat, nu s-a dat berbant, ci a fost de-a dreptul galanton. „O vrea amicul PeNeLeu pe don’şoara doamnă PeCeauă de soţie? Atunci, să fie sănătos şi s-o ţie.

Oare de ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu