Sunt multe de spus. În primul rând, sunt cam nemulţumit că mi s-a furat ideea (glumesc).
În al doilea, chiar voiam să scriu. E vorba de oamenii care, în acest moment, fac tot felul de mârşăvii, sau doar consimt la ele. Şi nu e vorba doar de ilegalităţi, ci şi de alte lucruri. De imoralităţi.
Toţi aceşti oameni sunt legaţi ombilical de anumite persoane care, la rândul lor, au legătură cu un anumit partid, care e structurat într-un anumit fel, şi toate firele se înoadă, până la urmă, în jurul unui număr foarte mic de persoane care conduc, în acest moment, ţara, şi o fac în felul în care o fac.
În mod normal, PDL at trebui să dispară în 2012 ... sunt numeroase argumente care mă fac să cred că aşa va fi. În 2012, PDL va obţine, probabil, un număr de voturi care îi va permite să intre într-un autobuz, dar nu într-un parlament. Dar nimeni nu îi va simţi lipsa.
Sunt mulţi oameni care gândesc cam aşa: se apropie 2012, trebuie să mai dea ăştia ceva, că altfel nu se mai aleg în vecii vecilor.
În principiu e adevărat, numai că ăştia nu vor da nimic, dimpotrivă, vor lua totul, ca nu cumva să se mai aleagă nici din greşeală. Pentru că, la urma-urmei, PDL nu e decât o „coajă”, un „vehicul”, e ceva ce nu înseamnă nimic. Şi, în 2012, niciun pedelist nu va avea nicio problemă să se dea jos dintr-un vehicul şi să se urce în altul.
Adică nu ne mai amintim cum au trecut pedeliştii, foşti pedişti, foşti pede-fesenişti, de la socialişti la populari, de la stânga la dreapta, fără nicio problemă? Chiar am uitat?
Ei, tot aşa nu va fi nicio problemă în 2012, asta dacă îi lăsăm.
Deci, ce se va întâmpla cu Cupola pedelistă în 2012?
Unii dintre ei vor candida (şi vor fi aleşi) în parlament pe listele unui partid, poate pe cele ale PSD, sau ale PNL, sau poate ale „Albei ca Zăpada” – vom vedea cine va fi aceea.
Alţii vor candida, de decor, în numele PDL, şi vor pierde, dar fiind „specialişti” recunoscuţi (de către cine?), vor fi cooptaţi în structurile noii păreri, într-un mod mai mult sau mai puţin asemănător cu cel în care au fost cooptaţi Predoiu, Vlădescu şi alţii ... am văzut şi asta, nu?
În fine, un al treilea grup va fi profita din plin de „expertiza” dobândită în politică pentru a-şi „transfera competenţele” în alte domenii.
Pe mine chestia asta cu „transferul competenţelor mă înebuneşte, pur şi simplu, mi-aduce aminte de un inginer zootehnist care era interesat de un job în domeniul comerţului. Întrebat fiind de ce crede că se va descurca, a răspuns că, dacă s-a descurcat foarte bine cu boii şi cu vacile, va reuşi şi cu oamenii. Tot „competenţe transferabile”.
Aşadar, şmecheraşii ăştia ne vor demonstra ce afacerişti competenţi au putut deveni ca urmare a competenţelor dobândite în diverse sinecuri pe bani publici.
Şi la puşcărie cine va merge? Nimeni, nimeni, nimeni. De ce să mergă? Doar fiindcă cineva a furat şi a vândut totul, şi pe urmă s-a mai şi îndatorat? Nu, dom’le, nu-i aşa, poate s-o fi furat, dar nimeni n-a furat, poate s-o fi vândut, dar nimeni n-a vândut, poate că s-o fi făcut un împrumut, dar nimeni nu l-a făcut, lucrurile astea se fac singure, nu le face cineva anume.
Ei bine, nu. Cineva trebuie să plătească. Să plătească şi pentru banii profesorilor, şi pentru cei ai militarilor, şi pentru gestul lui Sobaru, şi pentru cel al Cristianei Anghel, şi pentru neprimirea în Schengen, şi pentru tot. Să plătească!
Dar, depinde de noi. Dacă nimeni nu va plăti, clasa politică nu se va responsabiliza. Şi va continua să aibă aceleaşi metehne. Doar că persoana care îşi va bate joc de mine şi de banii mei nu va mai fi penelistul Vlădescu din gaşca lui Tăriceanu, nici portocaliul Vlădescu din gaşca lui Boc, va fi Vlădescu cel roşu, din guvernul lui Ponta.
N-am nimic cu Vlădescu, am folosit numele ăsta ca un exemplu, chiar a fost mult mai simpatic pleziristul decât succesorul lui ... cât despre Pogea, ce să mai vorbim?
Ei asta-i. Asta trebuie să facem. Să facem cum recomanda Poetul:
Şi în două temniţi large, cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni.
Parcă o văd pe Anastase pesedistă de frunte... Şi Ponta o s-o laude.
RăspundețiȘtergereŞi eu am preluat " stafia" . George Şerban a scris ceea ce mulţi gîndeam, dar atît.
RăspundețiȘtergereE bine că "bîntuie " , e foarte bine.
@Matilda: De fapt, eu am preluat-o de la tine, dar am mentionat sursa originala. Asa e bine, nu?
RăspundețiȘtergereSi ce este nou, Adrian? Politicianul roman a fost tot timpul "orientat". "Vin ai nostri, pleaca ai nostri/Noi ramanem tot ca prostii" pare sa fie laitmotivul vietii noastre politice. Sunt foarte multi care cred ca traseismul politic in forma lui cea mai veroasa, este rodul tranzitiei postdecembriste. Ori noi am contabilizat cocote politice inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Pana cand nu vom avea o lege clara care sa pedepseasca explicit traseismul politic, nu vom avea nici parlament reprezentativ. Vor aparea tot timpul unepereuri, apereuri si alte -euri. Asta e Romania, dom' profesor.
RăspundețiȘtergereMultumesc, Adrian! Ai scris mai bine decat mine.
RăspundețiȘtergere