joi, 13 ianuarie 2011

O scrisoare pierdută

Kedves Liliom

Megtanultam cu multa bucurie de új politikai construcţie la care barát lucra şi trebuie a spune ke magunkot suntem foarte bucuroşi de aceasta şi csókolni la tine. Şi la tine spunem ke mult suparat şi noi când büdös pedelişti nu laudat aceasta alianţa. Da’ daca vrut laude de la pedelisti, io poate rezolva cu Anastase. Dake dom’ elnök doreşte, asta e uşor.

Dar, dom’ elnök trebuie ştie că şi la noi avut nagy harag, din cauze ke dom’ András Marga-Szikladarab jignit toata nagy Magyar Nemzet. El numit oktatási törvény de la România cu horthyst szó. Asta ruşine mare este şi jignire la tot Magyar Nemzet. Nu putut numi Európai lege cu horthyst szó, asta lege este foarte bună şi asumată de toate pártok. De ce jignit dom’ Szikladarab la magyari? Ceva aşa nu este posibil, şi rugaminte la noi pentru domnu’ NLP elnök Liliom este ca porcait zdravan la Szikladarab pe toate TV timp de o săptămână, apoi dat afară cu Tăriceanu, Săftoiu és Vosganian. Pe Orbán nu dat acum afară, ke poate el este magyar şi e bűn, adike pakat. Şi la magyar este premier Orbán şi poate este veri.

Asta dupe ce facut, foarte bine, atunci putut semna protocol, şi RMDSz poate ieşi liniştita de la guvernare cu LDP şi face un guvern frumos cu NLP és Szociáldemokrata Párt. Noi mari pretenţi nu avem, doar educaţia, sanatatea, kultúra şi inke vreo három, négy minisztériumok, pentru ke vrut un guvern redus, cum propus liberalii, cu maximum tíz minisztériumok, din care noi nu vrut mai mult de hét hat. Dake elnök Liliom este greu dat educaţia, ori kultúra, atunci noi nu face probleme, putem lua economia, finanţius, apărarea şi afacerile externe. Noi este foarte flexibili şi loiali.

Şi nu uitat, asta foarte important. Noi este foarte loial, RMDSz nu tradat niciodata şi totdeauna fost partener loial, deşi nu orice büdös oláh recunoscut asta. Noi este foarte serioş, şi vrut ca şi parteneri fost. De aceea, lucrurile trebuie fakute bine. Fakut protocol şi inregistrat la bíróság, asta bun dar nu destul. Trebuie spus clar kind dat autonomie la Székely ... pentru noi este foarte important. Trebuie angajat clar la dat autonomia, dake dom’ Liliom nu anghejat clar, atunci insemnat tras pe sfoara la magyari, cum fakut România şi oláh de la Trianon incoace.

Inkei mica mea scrisorica cu speranta ca inkeiat curand alianţa mare ca facut un guvern naţional şi pentru popor, la care fakut parte şi barát la noi.

Ölellek szeretettel!

Marko Bella

Un comentariu: